DRAMA TRAJALA 13 SATI: Žena iz Belog Potoka krenula kod komšinice, pa upala u bunar dubok 15 METARA

Hitna pomoć
Dnevno.rs

Ljiljana Jovanović (61) iz Belog Potoka pod Avalom upala je u ponedeljak uveče u neograđen bunar dubok 15 metara i provela u njemu 13 sati, sve dok je juče ujutru nisu spasli vatrogasci!

 

Nesrećna žena je preživela, jer se sve vreme držala za dasku, pošto bi se u suprotnom sasvim sigurno udavila u ledenoj i pet metara dubokoj vodi. Ljiljana je, pošto je spasena, promrzla i ugruvana prebačena u Urgentni centar i van životne je opasnosti.

Imala sreće
Kako je ispričala portparolka Hitne pomoći dr Nada Macura, žena je u ponor upala, jer nije videla lišće koje je prekrivalo bunar.

– Žena je u ponedeljak oko 20.00 krenula kod prijateljice. Nije išla ulicom, već je želela da prepreči put preko jedne njive. Tako je slučajno upala u bunar, koji nije videla, jer je bio prekriven travom. Bunar je dubine čak 15 metara, ali je ona uspela da pronađe neku dasku, za koju se držala sve dok nije izbavljena. U suprotnom, najverovatnije ne bi preživela jer je neplivač, a ledena voda je dubine pet metara. Ona je dozivala pomoć cele noći i ekipe Hitne pomoći i vatrogasaca su je pronašle negde oko 8.20 ujutru i posle akcije spasavanja izvukle, što znači da je skoro 13 sati provela u ambisu. Pošto su je izbavili, prevezli su je u Urgentni centar kako bi joj dijagnostikovali povrede. S obzirom na okolnosti ove nesreće i njene godine, mogu samo da kažem da je imala mnogo sreće što je ostala živa – otkriva Macura.

U Urgentnom centru su nam potvrdili da nesrećna žena nije životno ugrožena, ali da je bila ugruvana i izuzetno promrzla.

– Ljiljana Jovanović (61) je dovezena u Urgentni centar u utorak ujutru. Pregledana je i konstatovano je da nije životno ugrožena. Bila je ugruvana i promrzla, pa smo joj ukazali svu neophodnu medicinsku pomoć i uputili je na kućno lečenje – rekli su nam u Urgentnom centru.

Ledena voda
Kako se saznalo od izvora iz MUP-a, operacija spasavanja je bila izuzetno komplikovana.

– Bunar je veoma uzak, a njegova dubina je čak 15 metara. Uz to vas na dnu “čeka” ledena voda dubine pet metara. Znajući sve to, vatrogasci su spasavanju pristupili izuzetno ozbiljno – otkrili su u MUP-u i dodali da je Ljiljana Jovanović beskućnica koja u Belom Potoku spava u nekoj od baraka smeštenih u okolini bunara.

– Ona živi na ulici i često se kreće na potezu Ripanj – Beli Potok. Nedaleko od ovog bunara postoje napuštene barake gde se beskućnici skupljaju, piju i spavaju. Tako je najverovatnije bilo i ovog puta, verujemo da je Ljiljana krenula kod neke od prijateljica iz okolnih baraka, ali je upala u bunar – otkrili su u MUP-u.