DRAMA U GRČKOJ: Crnogorski brod u karantinu, KUVAR PREMINUO, sumnja se na ZARAZU!

Agios Nikolaos
Pixabay.com

Trgovački brod "Blue Tune" kojim upravlja kompanija iz Kotora, zaustavljen je i stavljen u karantin u grčkoj luci Agios Nikolaos u Korintskom zalivu.

 

Kako piše “Boka njuz”, sumnja se da je među njegovom posadom izbila za sada neutvrđena zarazna bolest. Jedan član posade broda je preminuo po njegovom uplovljavanju u grčku luku u ponedeljak, a ostatak pomoraca za koje se za sada pouzdano ne zna koliko ih je i koje su nacionalnosti, je stavljen u karantin na brodu.

Posada broda koji je sa teretom rude boksita plovio iz italijanske luke Ravena ka Agios Nikolausu, prijavila je grčkim vlastima dok su bili u završnom delu putovanja kroz sam Korintski zaliv, da je na brodu izbila nepoznata bolest, a brodski kuvar je u međuvremenu preminuo. Brod je po prispeću u luku, stavljen u karantin i pod pojačan nadzor grčkih zdravstvenih vlasti.

Telo preminulog pomorca upućeno je na autopsiju koja treba da uvtdi tačan uzrok njegove smrti, a nezvanične informacije koje su u međuvremenu dolaze iz Grčke, navode mogućnost da njegova smrt nema beze sa navodnom bolešću, već je uzrokovana srčanim udarom. Jedan od grčkih specijalista u međuvremenu je isključio mogućnost da je teret koji je “Blu Tuna” prevozio izazvao trovanje posade što je pospešilo spekulacije da je na brodu izbila neka zarazna bolest.

Brod “Blue Tune” plovi pod zastavom Antigve i Barbude.

Za sada nije poznato da li među pomorcima na tom brodu ima i državljana Crne Gore što nije isključeno, prenosi “Boka njuz”.loading...