Dokaz u prilog tome je i viralan snimak medicinske sestre koja na jednoj od retkih pauza plače uzvukujući: “Ne mogu više! Ne mogu ovo da podnesem!”.

Snimak je nastao pre dva dana i od tada se deli na Tviteru, ali on nije jedini. Na još jednom često deljenom snimku čuje se razgovor, kako se navodi, doktora sa neimenovom osobom za koju se pretpostavlja da mu je šef. Uz video, naveden je i prevod dela razgovora koji glasi ovako:

– Misliš da ne želim da idem kući? Šta želiš od mene?! Samo me otpusti, tako da sada mogu da odem kući! Toliko pacijenata, šta mogu da uradim? – vikao je doktor.

koroBolnice u Vuhanu već danima su prepune, toliko da čak veliki broj pacijenata ležu u krevetima postavljenim na hodniku, ili čak na podu. Prema navodima “Saut Čajna morning posta” gužve u bolnicama tako su velike da Kinezi čekaju i po dva dana na običan pregled.

Epidemija koronavirusa do sada je odnela 82 života – sve u Kini, a zaraženo je više od 2.890 ljudi. Svi preminuli su stariji od 50 godina i svi su iz grada Vuhana, koji je već danima pod karantinom.loading...