DRAMA U KUPINOVU: Ugrizla ga otrovnica koju je čuvao u ormanu, ugrozio živote svih ukućana!

Muškarca iz Kupinova ujela je zvečarka, zmija otrovnicaa koju je nelegalno držao u kući sa još jednom otrovnicom, tarantulom i škorpijom, saznaje portal InfoNet Vojvodina.

Zvečarka
Pixabay.com

Njegovo zdravstveno stanje za sada je stabilno, ali još nije poznato kakve će posledice ujed zvečarke ostaviti na njegovo zdravlje. Najviše zabrinjava činjenica što u Srbiji ne postoji protivotrov za ujed ove zmije.

Žitelj Kupinova, koji živi sa sedmogodišnjom ćerkom, držao je u dnevnoj sobi, u starom drvenom ormanu dve zmije otrovnice, duži vremenski period. Odmah nakon incidenta, vlasnik zmija prevezen je u Klinički centar Srbije, a njegov otac odveo je sedmogodišnju unuku iz kuće kako i ona ne bi bila u opasnosti.

Ubrzo se oko kuće u kojoj je njihov komšija držao zmije otrovnice, okupilo dvadesetak meštana Kupinova, vidno zabrinuti. Odmah su obaveštena policija i veterinarska inspekcija, a nadležni su obe zmije izneli iz kuće.

Čovek koji je držao zmije nadležnima nije hteo da otkrije gde je i od koga kupio zmije. Otkrio je jedino da je jedna zmija koštala oko stotinu evra.

Još nije utvrđeno o kojoj vrsti zmija otrovnica je reč, a to bi trebalo da utvrde herpetolozi. Ono što jeste sigurno to je da nisu u pitanju zelene mambe, što je bila prva pretpostavka.

Zmije se sada nalaze u beogradskom zoološkom vrtu, bezbedno su smeštene, pod stalnim video nadzorom. Biće pronađeno trajno rešenje za njihov smeštaj, jer ni u jednom zoo vrtu u Srbiji ne postoje uslovi za držanje ove vrste zmija otrovnica, pre svega ne postoji protivotrov.

– Reč je o izuzetno retkim pustinjskim životinjama i gotovo je neverovatno kako je čovek uspeo da ih drži u kućnim uslovima – kaže sagovornik InfoNeta.

– Sudeći po onome što smo videli, pravo je čudo da se ovako nešto i ranije nije dogodilo – kaže izvor, koji je bio prisutan dok su nadležni uklanjali zmije, posle incidenta.loading...