DRAMA U MLADENOVCU: Mladić preti samoubistvom zbog dobijanja otkaza

Zvornik
Beta

Mladić je bivši radnik EDB-a i sa njim trenutno pričaju njegove bivše kolege.

 

Mladenovčanin D. R. (28) zapretio je večeras oko 18 sati da će skočiti sa vrha zgrade u Ulici Janka Katića u Mladenovcu, saznaje “Blic”. Radi se o bivšem radniku Elektrodistribucije Beograd (EDB), koji se na ovaj korak odlučio pošto je dobio otkaz na poslu.

Policija je blokirala ulicu, a mladić sedi na simsu, na vrhu petospratnice u jednoj od prometnijih saobraćajnica u Mladenovcu. U mladenovačkom bulevaru, kako građani zovu ovu ulicu, okupio se i veliki broj građana, tu su i vatrogasci i jedno vozilo Hitne pomoći. Mladić, kako javljaju reporteri “Blica” sa lica mesta, pokušava nešto nepovezano da poruči okupljenima.

 
Mladić se požalio na to da je dobio otkaz još pre četiri godine u Elektrodistribuciji Beograd i da je bilo govora o tome da bude vraćen na posao. Sa njim razgovaraju trojica muškaraca koji su mu, kako se može čuti na licu mesta, kolege s posla. Sa očajnim mladićem razgovara i pregovarački tim MUP-a Srbije.

Okupljeni pričaju da je D. R. uzoran mladić, da nikada nije pravio probleme, da je ostao bez oca, a pred zgradom je i njegova majka. Na licu mesta su i čelnici EDB-a.

U EDB-u su nam potvrdili da je mladić njihov bivši radnik, ali kažu da ne znaju koji su njegovi motivi da se popne na zgradu. Kako nam je rečeno, on je u tom preduzeću radio 2012. godine kao omladinac, a pošto nije zadovoljio kriterijume dobio je otkaz. Međutim, pre oko mesec dana on se požalio da je odluka o otkazu bila neosnovana i mladenovački EDB razmatrao je mogućnosti da ga ponovo angažuje.