Novosađanka A.K., majka dvanaestogodišnjakinje, policiji je prijavila da je zasad nepoznati mlađi muškarac, u sredu, u po bela dana pokušao da napastvuje njenu ćerku. Mladić starosti 20 – 22 godine, je učenicu šestog razreda pokušao da uvuče u crveni automobil, bez registarskih tablica, ali je devojčica, ipak uspela da se otrgne i pobegne.

Dete se uplašeno vratilo kući, odmah telefonom pozvalo majku na posao i ispričalo šta je doživelo na ulici, nedaleko od kuće.

Po onome što je devojčica ispričala roditeljima, a kasnije i inspektorima u policiji, nepoznati mladić je presreo na putu od kuće do škole, navodno se raspitujući, kako može da stigne do obližnjeg naselja Adice.

– Ćerka je krenula na nastavu, išla je nasipom, i iza sebe je čula zvuk automobila što nije neuobičajeno. Vozač crvenog automobila, nalik na pik-ap ili manji kombi, iz vozila je pitao da li zna gde je put za Adice – navodi majka, a prenose “Novosti”.

Mlađi muškarac, crne puti i kose se zatim, po onome što je ispričala devojčica, približio kolima, i pokušao da je uhvati za ruku.

– Odreagovala je vrlo hrabro, udarila ga je po ruci i požurila da siđe sa nasipa u ulici. Uspela je je da se sakrije iza jednog žbuna, a on je kolima tuda vozio i tražio je. Iz svog skrovišta je uočila da na kolima nema oznake marke, bio je bez registarskih tablica, a u zadnjem delu je videla rešetke – objašnjava majka.

Devojčica je tu ostala, sve dok muškarac, koji je, kako je ispričala roditeljima, imao obučenu duksericu, a dole bio bez odeće, nije otišao odatle.

– Odmah sam pozvala policiju, koja je obavila uviđaj. Kasnije je inspektorima dala izjavu i ispričala kako se sve odigralo. Uplašeni smo i strepimo za njenu bezbednost. Posle svega, dobro se drži, ali se bojimo da ova trauma ne ostavi posledice – navodi ona.

U novosadskoj policiji kažu da se sa nadležnim tužilaštvom ispituju sve okolnosti ovog slučaja, i da je obavešten i Centar za socijalni rad.

Posle onoga što je doživela, učenica šestog razreda, želi što pre da se vrati na nastavu i među drugare.

– Savetovali smo joj da nekoliko dana ostane kod kuće i da se malo smiri, ali ona hoće u školu – navodi majka 12-godišnjakinje.loading...