DRAMA U NOVOM SADU: Devojčica uspela da umakne polugolom otmičaru

Dvanaestogodišnjakinja tvrdi da je napadnuta na putu do škole. Uočila je da crveni auto sa rešetkama pozadi, nema registarske tablice, pišu "Novosti".

devojčica
pixabay.com

Novosađanka A.K., majka dvanaestogodišnjakinje, policiji je prijavila da je zasad nepoznati mlađi muškarac, u sredu, u po bela dana pokušao da napastvuje njenu ćerku. Mladić starosti 20 – 22 godine, je učenicu šestog razreda pokušao da uvuče u crveni automobil, bez registarskih tablica, ali je devojčica, ipak uspela da se otrgne i pobegne.

Dete se uplašeno vratilo kući, odmah telefonom pozvalo majku na posao i ispričalo šta je doživelo na ulici, nedaleko od kuće.

Po onome što je devojčica ispričala roditeljima, a kasnije i inspektorima u policiji, nepoznati mladić je presreo na putu od kuće do škole, navodno se raspitujući, kako može da stigne do obližnjeg naselja Adice.

– Ćerka je krenula na nastavu, išla je nasipom, i iza sebe je čula zvuk automobila što nije neuobičajeno. Vozač crvenog automobila, nalik na pik-ap ili manji kombi, iz vozila je pitao da li zna gde je put za Adice – navodi majka, a prenose “Novosti”.

Mlađi muškarac, crne puti i kose se zatim, po onome što je ispričala devojčica, približio kolima, i pokušao da je uhvati za ruku.

– Odreagovala je vrlo hrabro, udarila ga je po ruci i požurila da siđe sa nasipa u ulici. Uspela je je da se sakrije iza jednog žbuna, a on je kolima tuda vozio i tražio je. Iz svog skrovišta je uočila da na kolima nema oznake marke, bio je bez registarskih tablica, a u zadnjem delu je videla rešetke – objašnjava majka.

Devojčica je tu ostala, sve dok muškarac, koji je, kako je ispričala roditeljima, imao obučenu duksericu, a dole bio bez odeće, nije otišao odatle.

– Odmah sam pozvala policiju, koja je obavila uviđaj. Kasnije je inspektorima dala izjavu i ispričala kako se sve odigralo. Uplašeni smo i strepimo za njenu bezbednost. Posle svega, dobro se drži, ali se bojimo da ova trauma ne ostavi posledice – navodi ona.

U novosadskoj policiji kažu da se sa nadležnim tužilaštvom ispituju sve okolnosti ovog slučaja, i da je obavešten i Centar za socijalni rad.

Posle onoga što je doživela, učenica šestog razreda, želi što pre da se vrati na nastavu i među drugare.

– Savetovali smo joj da nekoliko dana ostane kod kuće i da se malo smiri, ali ona hoće u školu – navodi majka 12-godišnjakinje.