DRAMA U NOVOM SADU: Izvršitelji pokušavaju da isele porodicu, žena se odlučila na radikalan potez (VIDEO)

Izvršitelj u pratnji policije, vatrogasaca i lekara od jutros pokušava ponovo da iz stana u strogom centru Novog Sada iseli porodicu Ninić, dok se žena zaključala u jednu prostoriju u stanu i preti da će se zapaliti benzinom, javio je reporter Bete sa lica mesta.

Beta/AP

Žena je u jednom trenutku izašla na prozor i pretila da će skočiti, ali se vratila u stan.

Jutros iza 9 sati prvo je bravar razbio dva stakla na ulaznim vratima u stan, a za njim su ušli policajci, vatrogasci i lekari, dok se žena zaključala u jednu prostoriju, gde je sa sobom navodno ponela kantu benzina i upaljač.

Pre toga su vatrogasci sa ulice razvukli šmrk do drugog sprata, na kojem se nalazi stan porodice Ninić. Vatrogasci su poprskali stan šmrkom, jer se u stanu osetio smrad benzina.

U toku su pregovori policije sa ženom, a u stanu je i njen suprug sa advokatom.

U stan su ušli i lekari iz službe hitne pomoći.

Na licu mesta je i sedam-osam uniformisanih policajaca u punoj opremi, kao i nekoliko vatrogasaca.

Izvršitelj je već u više navrata bezuspešno pokušavao da iseli porodicu Ninić. Slobodanka Ninić, žena koja se danas zaključala u jednu prostoriju u stanu, i ranije je pretila samoubistvom i paljenjem stana, nakon čega su pokušaji iseljenja zaustavljani.

Podršku porodici Ninić su pružali i aktivisti združene akcije “Krov nad glavom”, koja okuplja sve one koji se bore za pravo na stanovanje i protive se prinudnim iseljenjima i privatnim izvršiteljima.

Stan se nalazi u u Tanurdžićevoj palati, u Ulici Modene, u strogom centru Novog Sada.

Ninići su kredit kod Erste banke uzeli 2007. godine, ali su u toku otplate imali problema sa smanjenjem plata, gubitkom posla i, pre svega, sa zdravstvenim problemima, zbog kojih Slobodanka Ninić sada prima invalidsku penziju.loading...