DRAMA U NOVOM SADU: Petočlana porodica iseljena iz kuće, završila u sobi bez struje i vode

Policija
Pixabay.com

U jednoj novosadskoj ulici, od jutros do popodnevnih sati, trajala je prava drama, jer su sudski izvršitelji iseljavali petočlanu porodicu Ljubičić.

 

Njihova kuća je po sudskoj presudi, pripala komšiji, Nedeljku Trifkoviću.

Interventna policija, dvadesetak policajaca i desetine komšija, kao živi zid i Zoran i Anđelka na pragu kuće.

Tako je počela jutrošnja drama, kada su sudski izvršitelji stigli da isele porodicu Ljubičić. Nakon višesatnog odbijanja da se isele, Ljubičići su odustali od borbe.

– Došla je policija i interventna policija i da ne bi stvarali probleme komšijama koji su došli da nas podrže, mi smo pristali na to da se sami iselimo, u roku od par sati û kaže Anđelka Ljubičić.

Od danas će Ljubičići živeti u sobi od 16 kvadrata, u koju će, sva je prilika, ulaziti kroz prozor, jer je ostatak kuće pripao komšiji Trifkoviću.

– Znači, on će pregraditi taj deo, jedino da izbijemo ili da izlazimo kroz prozor – dodaje ona.

Osim vrata, u sobi neće imati ni struju ni vodu.

– Gospodin Trifković u novembru nam je isključio vodu, isključio nam je u januaru struju, niko nije gledao na to da mi ostajemo na drugoj polovini parcele i da je kuća nedeljiva – priča Anđelka.

Nedeljko Trifković, kome je po sudskoj presudi, pripala kuća Ljubičića, kaže da nema problem sa tim što će mu komšije živeti u sobi.

– Ja ne vidim da možemo mi da se dogovorimo oko toga. Samo napolje! A šta da kažete kad je on uzeo od brata pola stana i ovde došao na ništa i sad kuka kao mače! Neee možeee, samo napolje! Da li vi shvatate, ja hoću to da završim i da ta priča prestane – navodi on.

Osim Ljubičića, Trifković je tužio i prvog komšiju, Milorada Radovanovića, čija se kuća, takođe, nalazi na istoj parceli.

– Ja sam izgubio približno 30ak hiljada evra sam mu morao platiti, po odluci suda, jer je sud utrvdio da sam mu ja navodno uzurpirao delove parcele – kaže Radovanović.

Ove dve porodice nisu jedine u komšiluku, ali i u celom gradu, kojima je Trifković slao tužbe.

– Ovde u ulici jedino njih dvoje – kaže Trifković.

A u gradu?

– A u gradu sam podnosio protiv Bjelobabe Jovana, protiv Bjelobabe Đurđine, protiv Nikole Novakovića, znači oko sto prijava – dodaje on.

S

a, ili bez razloga, Trifković je ovu tužbu dobio. Sud presudio u njegovu korist. Ljubičići su se žalili Apelacionom sudu, koji bi 25. jula trebalo da odluči o tom zahtevu. Ova porodica kuću je kupila 2001. da bih ih pre pet godina komšija tužio za uzurpaciju dela placa i ograde.loading...