DRAMA U PETROVCU NA MLAVI: Muškarac ranio ženu zbog sumnje da ga je zarazila

Osumnjičeni se tereti za krivično delo ubistvo u pokušaju.

Pistolj
Pixabay.com

Pucnjava koja se u sredu uveče dogodila u selu Sibnica kod Petrovca na Mlavi, a do koje je navodno došlo zbog straha od korona virusa, zaprepastila je meštane, koji i za osumnjičenog Dejana M. (55) i za ranjenu Svetlanu B. (55) imaju samo reči hvale.

Dejan i Svetlana, koji su godinama u vezi, razboleli su se od korone i bili su u izolaciji, a Dejan je preksinoć, naoružan pištoljem, upao u njenu kuću i ranio je u šaku, a njenu ćerku (35) u ruku.

Ranije bez problema

– I Dejana i Svetlanu poznajemo, oboje su divni, radni i pošteni ljudi. Godinama se zabavljaju, a Dejan je više živeo kod nje nego u svojoj porodičnoj kući. Pre desetak dana su dobili kovid 19 i bili su u izolaciji, svako u svojoj kući. Dejan ima roditelje, koji su stari i bolesni. Priča se da se on plašio da njih ne zarazi virusom i da oni ne umru. Plašio se da ostane sam, jer mu dete iz prvog braka živi u inostranstvu – navodi komšija u izjavi za Kurir.

Kako kaže komšija, čuo je da je upravo Dejanov strah za život roditelja, ali i čitava negativna atmosfera oko koronavirusa doprinela tome da potegne oružje.

– Kažu da je on valjda krivio Svetlanu što su dobili tu koronu, jer se ona prva zarazila, pa prenela njemu – dodaje komšija.

U sredu uveče u Svetlaninoj kući dogodila prava drama, koja se pukom srećom nije završila ubistvom.

– Upao je u kuću kroz prozor. Imao je pištolj, za koji je imao dozvolu samo da ga poseduje, a ne i da ga nosi. Kao furija je počeo da viče na Svetlanu – kaže izvor i dodaje:

– Ona se prepala i pobegla u drugi deo kuće, gde joj žive ćerka i zet, koji je zamenik komandira PS Žabari. Kod njih je u gostima bio i komandir, pa su svi pokušali da obuzdaju pomahnitalog Dejana. Pištolj je opalio, a metak pogodio Svetlanu u šaku, a njenu ćerku je okrznuo. Tada su stigli šest policijskih vozila i Hitna pomoć – kaže izvor i dodaje da su ranjene majka i ćerka puštene na kućno lečenje.

Određeno zadržavanje

Više javno tužilaštvo u Požarevcu odredilo je zadržavanje do 48 sati Dejanu M. zbog sumnje da je počinio teško ubistvo u pokušaju.

– Ovaj par do sada nije imao svađa niti problema. Nije bilo prijava za nasilje. Lepo su se slagali, pomagali jedno drugom – kaže izvor.