DRAMA U SREMSKOJ MITROVICI: Strana državljanka po izricanju kazne PRETUKLA predsednicu suda!

Sud
Foter:ssalonso / photo on flickr

Strana državljanka je posle izricanja presude pretukla predsednicu Prekršajnog suda u Sremskoj Mitrovici Zoricu Marinković.

 

Osuđena žena je državljanka Mađarske, a pretukla je sudiju nakon što joj je izrečena kazna od 15.000 dinara zbog prekršaja iz Zakona o strancima.

Stranka je, kako nezvanično saznaje B92, vraćena sa granice zbog neispravne dokumentacije. Po hitnoj proceduri doneta je presuda, a dežurni sudija bila je upravo predsednica Prekršajnog suda. 

– Kada je izrekla kaznu, osuđenica je krenula ka sudiji, prošla je pored sudskog tumača i zapisničara, koji je shvatio kakvu nameru ima, te je pokušala da je zaustavi. Međutim, ona je udarila sudiju, najverovatnije onom rukom koja joj je bila u gipsu, pa je i udarac bio jači. Sudija je pala na pod, udarila je još koji put – kaže izvor B92

Kako dalje opisuje, sve fotelje u prostoriji su popadale, a u sudnicu su odmah utrčali policajac i inspektor, koji su pre toga bili ispred sudnice. 

– Praksa je da ne ulaze u sudnicu, za vreme davanja iskaza, da se ne bi shvatilo kao pritisak na stranku, ali sreća pa su bili ispred i odmah reagovali, inače ne znam kako bis e sve završilo – navodi izvor.

Sudija Zorica Marinković je zadobila potres mozga, nagnječeno joj je koleno, ima tahikardiju i visok pritisak. 

Mitrovčani ne pamte da se ikada nešto slično dogodilo u zgradi suda, pogotovo usred sudnice, neposredno nakon izricanja presude. 

Iz Udruženja prekršajnih sudija navode da je Zorica Marinković Ilieski zadobila teške telesne povrede i da je “u teškom psihofizičkom stanju prevezena u Hitnu pomoć“.

– Nakon što je okrivljena priznala prekršaj, sudija joj je u prisustvu prevodioca i zapisničarke izrekla novčanu kaznu od 15.000 dinara nakon čega je okrivljena ustala, prišla da potpiše zapisnik i brutalno pretukla sudiju – ističe se u saopštenju. 

Oni ističu da je reč o “nezapamćenom napadu na sudiju“. 

– Užasnuti smo ovim događajem i insistiramo da se protiv učinioca brzo sprovede postupak i najoštrije osudi, kao i da se preduzmu sve neophodne mere i aktivnosti kako bi sudije prekršajnih sudova imale uslove da svoju funkciju obavljaju u bezbednom i zaštićenom okruženju – navodi se u saopštenju udruženja. 

Osim toga, prema njihovim rečima, sudije prekršajnih sudova su često izložene pretnjama, zastrašivanjima i omalovažavanjima.loading...