Dramatično obraćanje porodice Zukorlić: Sumnja se da muftija nije umro prirodnom smrću (VIDEO)

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić rekao je na hitno sazvanoj konferenciji za medije da su iz dve nezavisne labaratorije dobili nalaze koji ukazuju da je Muamer Zukorlić otrovan.

Foto: screenshot/facebook.com/Muamer Zukorlić

– Iz dve nezavisne labaratorije dobili smo nalaze koji ukazuju da je Muamer Zukorlić otrovan. Jedna je pokazala da se radi o teškim metalima, a druga da se radi o hrani. Zahtevamo istragu, da se detaljno otkrije uzrok smrti našeg oca i lidera – rekao je Usame Zukorlić.

– Prošlo je pet meseci i četiri dana. Smrt me zadesila u Istanbulu, odakle sam se vratio pred samu dženazu. Nijednog trenutka se nismo pomirili sa činjenicom da je umro velikan našeg vremena, a da nadležne institucije nisu utvrdile uzrok smrti. U haosu koji nas je zadesio tog dana, malo je ljudi koji su ostali prisebni.

Istraživanje koje je porodica sprovela je osnov za sumnju da Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću. Zato ćemo pokrenuti istragu na najvišem nivou pred nadležnim organima Srbije radi definitivnog utvrđivanja smrti tada potpredsednika Narodne Skupštine Srbije – navodi Zukorlić.

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, Muamer Zukorlić, preminuo je 6. novembra 2021. godine.

Zukrlić je bio predsednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.