DRAMATIČNO U CRNOJ GORI: Ljudi na ulicama, POLICIJA TUČE i koristi suzavac (VIDEO)

U Bijelom Polju i Nikšiću večeras su se okupili građani u znak podrške privedenima tokom današnjih incidenata u Budvi.

Printscreen

U budvanski Centar bezbjednosti danas je privedeno 17 osoba zbog učestvovanja u incidentima u toj opštini.

Pripadnici interventne jedinice pod punom opremom obezbeđuju ulaz u zgradu Opštine Nikšić. Policija je pozvala stotinak okupljenih građana da se raziđu, nakon čega je krenula da ih potiskuju u okolne ulice centra grada.

Prilikom akcije korišćen je i suzavac, prenosi RTCG. Okupljeni su skandiranjem iskazuju podršku smenjenom predsedniku Opštine Budva Marku Careviću.

U Nikšiću više povređenih

Nikšićka policija je upotrebila hemijska sredstva tokom protesta u Nikšiću Privedene su dve osobe. Policija je razbila demonstrante i juri ih po gradu. Grupa građana se opet okupila na Trgu slobode.

Manja grupa demostranata je na Trgu dok policija u vozilima kruži okolnim ulicama.

Iz Demokratske Crne Gore saopštili du da su tokom protesta u Nikšiću prebljeni i povređeni potpredsednik te partije Momo Koprivica, predsednik OO Nikšić Marko Mitrović i predsednik OO Plužine Novica Gogić. Mitrović je, kako su kazali, zadobio teže povrede.

Novi incidenti u Podgorici

U Podgorici je oko 22.30 sati došlo do novog incidenta kada je jedna grupa iz pravca restorana Kerber bacila više objekata prema policijskom kordonu koji je bio na ulici koja vodi ka Centru bezbednosti.

Policija je intervenisala, a više osoba je privedeno. Situacija se brzo smirila.

Građani blokirali magistralu Berane-Bijelo Polje

Nakon građana u više crnogorskih opština koji su se okupili u znak podrške opoziciji u Budvi, više stotina Beranaca izašlo je na ulice i uputilo se prema stanici policije.

Jedna policijska kola su potom velikom brzinom odjurila prema izlazu iz grada gde su demonstranti blokirali magistralni put Berane-Bijelo Polje.

Okupljeni ispred stanice policije uzvikivali parole i pevali. Zapaljene su i baklje ali policija za sada samo mirno posmatra.

Grupa učesnika je nakon protesta pred zgradom policije otišla prema manastiru, dok je manji broj njih ostao na kružnom toku.

Policija intervenisala i u Baru

Policija je intervenisala i u Baru, gde su se građani oko 20 sati okupili ispred tamošnjeg Centra bezbednosti nakon dešavanja u Budvi.