DRAMATIČNO UPOZORENJE: Srbija na istom putu kao Slovenija i Hrvatska, postoji samo JEDAN NAČIN da se IZBEGNE TA PUTANJA

Prema poslednjem preseku, još pet pacijenata preminula su od kovida 19 u Srbiji, a koronavirus je registrovan kod još 1.545 osoba, što je najveći dnevni porast broja zaraženih od početka epidemije.

Pixabay.com

Na konferenciji za novinare Kriznog štaba, epidemiolog Darija Kisić Tepavčević navela je da je prisutan trend porasta broja zaraženih u školama, ali su slučajevi većinom sporadični.

“Svakim novim danom je sve više nosilaca infekcije, ne samo laboratorijski potvrđenih slučajeva, već onih koji nose virus, a da ne znaju i zato je od ogromnog značaja poštovanje svih epidemioloških mera”, upozorila je Kisić Tepčevićeva.

Načelnik vojne bolnice “Karaburma” pukovnik Ivo Udovičić rekao je na konferenciji za novinare Kriznog štaba da je situacija veoma teška i istakao da su najopasniji ljudi koji imaju blagu kliničku sliku, a to prenebregavaju, ne nose maske i tako prenose virus.

Izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koje priprema radna grupa Vlade Srbije, biće propisano da komunalna milicija izdaje prekršajni nalog za nepoštovanje mera za sprečavanje širenja koronavirusa.

Šef katedre za imunologiju medicinskog fakulteta Dušan Popadić kaže za RTS da je Srbija, u pogledu povećanja broja zaraženih, na istom putu kao i Slovenija i Hrvatska, ali da se sa te putanje može skrenuti ako se građani budu striktno pridržavali mera.loading...