DRASTIČNO NIŽI BROJ NOVOZARAŽENIH! 20 osoba preminulo – krizni štab i dalje zahteva NAJSTROŽIJE MERE

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je od posledica zaraze koronavirusom preminulo 20 osoba, a zabeležena su 3.042 nova slučaja zaraze, od testiranih 10.343. Na respiratorima 171 pacijent. Ukupno vakcinacija: 1.651.170 drugu dozu primilo 620.825 osoba.

Pixabay.com/Kolaž

Testirane 10.343 osobe

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je od posledica zaraze koronavirusom preminulo 20 osoba, a zabeležena su 3.042 nova slučaja zaraze, od testiranih 10.343. Na respiratorima 171 pacijent.

Ukupno vakcinacija: 1.651.170 drugu dozu primilo 620.825 osoba.

Vakcinacija u Vranju, pacijent se prati od ulaska do izlaska iz Sportske hale

Od danas je u Vranju promenjen način vakcinacije, i lokacija, zbog nedavnog propusta, kada je Vranjanac primio drugu dozu vakcine ali od drugog proizvođača.

Određena je kompletna Sportska hala za sve vrste vakcina, sa deset punktova. Pacijent se prati od ulaska do izlaska iz hale.

Iz dana u dan kovid bolnice više primaju novih pacijenata nego što otpuštaju, a zdravtveni ssitem je pod velikim pritiskom.

Danas je u Srbiji rad dozvoljen samo prehrambenim prodavnicama, apotekama i benzinskim stanicama, dok će od ponedeljka ponovo svima biti dozvoljeno da rade do 21 čas.

Krizni štab se ponovo sastaje u utorak.

Medicinski deo Kriznog štaba će i na narednoj sednici tražiti najstrože mere, izjavio je za Radio Beograd epidemiolog Branislav Tiodorović.

On je objasnio da je neophodno tokom naredne sedmice i sledećeg vikenda svesti kontakte na minimum.

Zamenik komandanta Vojne kovid bolnice Karaburma Đorđe Taušan rekao je za RTS da je 97 osoba hospitalizovnao u toj ustanovi, a 11 je u jedinici inteznivne nege, praktično 80 odsto hospitalizovanih ima kioseoničku potporu, što znači da imaju tešku ili izuzetno tešku kliničku sliku.