DROGA, ORUŽJE I STRAŠNA TUČA: Haos u Austriji zbog SPRSKOG državljanina

Državljanin Srbije (25) i njegov brat uhapšeni su posle bizarne tuče u Austriji, a ispostavilo se da je osumnjičeni prodavao narkotike, ali i lažne potvrde o vakcinaciji.

policija
Pixabay.com

Kako prenosi portal Orf.at, incident u kome su učestvovala četvorica muškaraca dogodio se u jednom gradiću u Gornjoj Austriji.

Zakazana tuča

– Srbin (25), inače nastanjen u Nemačkoj, sukobio se sa klijentom (28), inače državljaninom Austrije, zbog neplaćenih dugova oko prodaje narkotika. Posle svađe, razmenili su niz pretećih poruka i dogovorili se da se nađu i obračunaju – navodi portal.

Obojica su na sastanak poveli svoju braću. Austrijanac se naoružao praznim pištoljem, a njegov brat bejzbol palicom. Kada su se Srbi pojavili automobilom i sa noževima, potegli su oružje. Vozač je video pištolj i krenuo kolima direktno na protivnika. Uspeo je da ga udari prednjim delom i vukao nekoliko metara. Međutim, Austrijanac i njegov brat uspeli su da se oslobode, razbili su staklo na kolima, izvukli Srbe iz auta i brutalno ih pretukli – preneo je portal.

Lažne potvrde o vakcinaciji

Srbi su ostali da leže na zemlji povređeni, a momci sa kojima su se sukobili su pobegli. Istražitelji su uspeli sve da ih identifikuju i privedu osim mladića (28) koji je u bekstvu. Neki od njih su se opirali hapšenju. – navodi portal.

Zanimljivo je da je istraga otkrila i još jedan biznis Srba.

Zaplenjeno im je oružje, marihuana, kokain i metamfetamin, ali je pronađeno i deset lažnih potvrda o vakcinaciji protiv korona virusa, koje su sakrili u bubanj veš mašine – preneo je portal.