DRUGI INCIDENT U POSLEDNJIH MESEC DANA: Pacijenti branili doktorku od pobesnelog napadača

Dom zdravlja Novi Sad saopštio je danas da je njihova doktorka Sanja Ilić napadnuta dok je obavljala svoj posao u ambulanti internog odeljenja Doma zdravlja u delu grada Novo naselje.

policija
Pixabay.com

Kako se navodi u saopštenju te zdravstvene institucije, ovaj napad se dogodio u petak, 22. marta, a već je drugi takav incident u poslednjih mesec dana koji se događa u ovom objektu.

Počinilac je od ranije poznat kao vinovnik nereda i napada na zaposlene u Domu zdravlja, a kako stoji u saopštenju, povod za incident je bio taj što je S. M. insistirao da zakaže pregled za sina, ali kod sebe nije imao svu potrebnu dokumentaciju.

– Njegovom sinu je bila potrebna predoperativna priprema i mišljenje lekara specijaliste. Insistirao je da mu se zakaže odmah u ponedeljak, te je odbio da kaže lične podatke i pokaže prethodno dobijenu medicinsku dokumentaciju i nalaze lekara. Nakon što mu je objašnjena procedura koja podrazumeva da kod sebe ima, i da na uvid, svu dokumentaciju, počeo je da viče, udara rukom po stolu, psuje, vređa i odguruje našu doktorku – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su pacijenti koji su bili u čekaonici pokušali da odbrane doktorku, a pozvana je i policija.

U saopštenju Doma zdravlja se navodi da je ovo “još jedna prilika da se ukaže na potrebu da se medicinskom osoblju da status službenog lica”.