Drugovi rekli Nenadu ZAŠTO NISU ODMAH TRAŽILI MATEJA: Otac otkrio šta je pisalo u POSLEDNJOJ PORUCI koju je dobio od sina

Nenad Periš, otac Matej Periša, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, kaže da još ne gubi nadu da će sa živim sinom vratiti kući.

Printscreen Prva tv

Gotovo svakog dana Periš je u kontaktu sa prijateljem njegovog sina.

– Ne čujem se sa svima njima već samo sa jednim. Uveren sam da je i njima teško jer su došli sa Matejem da se provedu, a vratili su se bez njega. Rekli su mi da ga nisu odmah potražili jer su “mislili da priča sa nekim”. To su momci sa kojima se moj sin druži od prvog razreda osnovne škole. Očito su bili uzbuđeni zbog dočeka Nove godine. Pogledao sam snimke dok su putovali ka Srbiji i one iz restorana. Ništa na njima nisam primetio neobično. Verovatno će svi zbog nekih operativnih saznanja biti saslušani i u hrvatskoj policiji – kaže Periš i dodaje da ih ni za šta ne krivi jer su “oni došli da se provedu u Srbiji”.

Otac nestalog mladića iz Splita kaže da je obavešten da je poslednji poziv njegov Matej uputio sestri svog prijatelja.

– Matej je nju poslednju zvao. Koliko znam tada mu se nije javila. Mislim da je spavala u vreme poziva i nije čula telefon – tvrdi Nenad Periš.

Nenad i dalje gaji manji procenat da je njegov sin negde živ.

– Svestan sam svega, ali verujem u Boga i gajim nadu da ću naći sina – kaže Periš.

Matejev otac bio je sa načelnicima odeljenja koja su uključeni u potragu.

– Ronioci su bili u Savi i ponovo je pretraživali. Uveren sam da policija daje sve od sebe da ga što pre pronađu – kaže Nenad Periš.

Prema njegovim rečima i dalje ima mnogo ima detalja koji mu nisu jasni.

– Ne znam gde je Matej krenuo. Niti zašto je zaustavio taksi i gde je želeo da ode. Zašto se vratio ka Savi? Zašto drugovima ništa nije rekao? U isti mah deluje mi zaista nemoguće da je on mogao da preskoči tako visoku ogradu da siđe do Save i da upadne u nju. Kamere su samo snimile Mateju koji ide ka Savi i tu se snimak prekida… – objašnjava Periš.

On dodaje da svakodnevno priča sa suprugom i ćerkama o trenutnoj situaciji.

– Sin mi je poslao poslednju poruku koja je glasila: “Tata ulazimo u Srbiju”.Više ništa nisam dobio od njega. Za njega mogu samo reći da ga u životu nisam video pijanog, a kamoli pod dejstvom nekih supstanci. Na snimcima koje sam gledao i koje je vaša policija objavila ne deluje mi pijano. Matej trči pravolijski, zaobilazi vozila dolazi to taksiste, tu želi da sedne na mesto za putnike…Verujem da je taksita mogao da ga pozove on bi mu rekao gde tačno želi da ide – tvrdi Periš.

Potraga za Matejom Perišem ušla je u 16. dan.

JOŠ IMA NADE, ALI: Evo šta kaže zakon o potrazi za nestalim Matejem Perišom