“DRŽAVNA SEKRETARKA DOŠLA PO MOM NALOGU” Stefanović govorio o neredima u Lučanima i ponuđenoj ostavci

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović bila u Lučanima na dan lokalnih izbora po njegovom nalogu, a u cilju smirivanja situacije.

Nebojša Stefanović
Beta

On je, na vanrednoj konferenciji za novinare, rekao da je Hrkalović sve vreme bila u ispostavi Policijske stanice Lučani u naselju Guča, što je, naveo je, po predstavnicima opozicije “užasan greh kad je državni sekretar u policijskoj stanici”.

– Videli ste te verbalne napade kojima je bila izložena – rekao je Stefanović, dodajući da ne želi da ih izgovori.

On je rekao da je do ovog došlo nakon što su predsednik Dveri Boško Obradović i još tridesetak lica “upali”, u izbornoj noći oko 19. sati, u policijsku stanicu i pri tom “bezmalo linčovali” policajce.

– Upali su u vreme kad je saslušavan L.Đ. po nalogu tužioca zbog sumnje da je napao novinara tog dana, bili su drski, bezobrazni, pretili su policajcima – rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, policija se nije mešala u izborni proces, već je sve radila po nalogu tužilaštva.

Ministar je naveo da su po nalogu tužioca samo dve osobe saslušane u Policijskoj stanici u Lučanima a ne dvadesetak kako su to, po njegovim rečima, tvrdili predstavnici Saveza za Srbiju i dodao da nijednom od njih nije odredjeno zadržavanje.

Na pitanje o kolima bez registracija koja su kružila u mestima gde su se održavali izbori, on je odgovorio da je bila samo jedna takva prijava, ali da policija nije zatekla ta kola na lokaciji koja je pomenuta jer su već otišla.

On je rekao da će se ispitati informacije, koje se pominju na društevnim mrežama, da su brojna kola bez tablica kružila danima pre izbora u ovim mestima.

Na pitanje o problemima koje je imala ekipe TV N1 dok je snimala prilog tokom izbornog dana, on je rekao da nema informaciju da je podneta prijava ali će proveriti.

Stefanović je naveo da je novinar Nikola S. sa  portala Lokalne vesti prijavio da su oko 11 sati tog dana neka lica fizički nasrnula na njega i udarila ga što se “vidi na snimcima koje je ovoj portal podelio”.

Stefanović je rekao da su lica privedena zbog napada na novinara identifikovana i da nisu iz Lučana već iz Prijepolja, Beograda i Aranđelovca.

Stefanović je rekao da su na dan izbora u mestima gde su održani bili prvenstveno predstavnici Saveza za Srbiju i “krstarili džipovima” po Lučanima i da to nije ništa protivzakonito, ali da opoziciji smeta kad se pojave u Lučanima predstavnici Srpske napredne stranke.