DRŽITE SE DANAS! Evo kakvo nas vreme očekuje

Vrućina
Dnevno.rs/Petar Marković

U Srbiji danas toplo i veoma sparno. Pre podne umereno oblačno sa sunčanim intervalima, samo ponegde sa slabom kišom.

 

Posle podne i uveče beiće promenljivo oblačno i nestabilno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca, na jugu Banata povremeno i jak jugoistočni. Minimalona temperatura od 14 do 20°C, maksimalna dnevna od 28 do 32°C.

U Beogradu danas toplo i veoma sparno. Pre podne biće umereno oblačno sa sunčanim intervalima, posle podne i uveče beiće promenljivo oblačno i nestabilno, na širem području grada sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Vetar slab do umeren, južnih pravaca. Maksimalna temperatura 31°C.

U sredu promenljivo oblačno, veoma toplo i veoma sparno, posle podne i uveče sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima i veoma kratkom vremenskom intervalu. Više padavina očekuje se u južnim i centralnim predelima. Maksimalna temperatura u sredu od 24°C na severu do 31°C na jugoistoku Srbije. U drugom delu dana vetar će biti u skretanju na pojačan severozapadni.

U četvrtak nakon oblačnog jutra, ponegde sa slabom kišom, tokom dana pretežno sunčano. Duvaće umeren do pojačan, povremeno i jak severozapadni vetar, krajem dana u slabljenju. Biće svežije, maksimalna temperatura od 20°C na jugu do 27°C na severu Srbije.

U petak i subotu nakon vedrog, u dolinama i kotlinama svežeg i maglovitog jutra, tokom dana sunčano i toplije. Maksimalna temperatura u petak od 25 do 30°C, a u subotu veoma toplo, temperatura od 27 do 33°C.