DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA: Do 10. novembra PRETEŽNO SUNČANO, a onda…

deca
Beta

U Srbiji će ujutro biti hladno, ponegde slab mraz i magla, a tokom dana pretežno sunčano i malo toplije, dok će uveče i noću doći do postepenog naoblačenja.

 

Najniža temperatura kretaće se od minus jedan do šest, a najviša od 14 do 18 stepeni Celzijusa, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Beogradu će danas biti pretežno sunčano i malo toplije. Uveče i noću doći će do postepenog naoblačenja. Najniža temperatura će biti šest, najviša 17 stepeni Celzijusa.

 

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA:

Što se tiče vremenske prognoze za naredne dane – početak novembra biće topliji od kraja oktobra! Srbija će do 10. novembra biti pod uticajem toplije vazdušne mase sa jugozapada i zapada, pa će i temperature bitin više od proseka za ovo doba godine.

Nastavlјa se period s relativno povolјnim uticajem biometeoroloških prilika na hronične bolesnike. Osobama s kardiovaskularnim i respiratornim tegobama savetuje se blagi oprez. Problemi sa snom i glavobolјa moguće su meteoropatske reakcije. 

Minimalne temperature do kraja ove sedmice kretaće se od -2 do 6°C, samo će u petak jutro biti toplije sa temperaturom od 2 do 8°C. Maksimalna temperatura kretaće se od 12 do 18°C, u petak od 10 do 15°C. Do 10. novembra očekuje se uglavnom pretežno sunčano, ali će jutra biti sveža, u dolinama i kotlinama i maglovita. U petak se sa severozapada očekuje prolazno naoblačenje sa slabom kišom, na višim planinama sa slabim snegom.

 

U periodu od 11 do 25. novembra očekuje se više oblačnosti i nešto niže temperature, ali će one biti oko ili malo iznad proseka za sredinu novembra. Dakle, tokom druge i većeg dela treće dekade novembra biće promenljivo oblačno, tokom pojedinih dana sa kišom, na višim planinama sa snegom.

Minimalna jutarnja temperatura kretaće se od -2 do 6°C, maksimalna dnevna od 7 do 13°C, na jugoistoku tokom pojedinih dana do 18°C.

Poslednje dana novembra obeležiće kiša, na planinama sneg, a uslova za susnežicu i prvi sneg biće ponegde i u nižim predelima, piše portal “weather2umbrella”.