DUHOVIT NAROD, NEMA ŠTA! Ove hit nadimke su Srbi podelili jedni drugima: Ko su SLANINARI, DŽIGERANI, MERAKLIJE I GEJACI? (FOTO)

nadimci
faceboo.com

Na osnovu karakterističnih osobina i običaja, Srbi su u odnosu na gradove i regije koje naseljavaju dobili zanimljive nadimke

 

Ono po čemu se Srbi na Balkanu svakako najviše razlikuju, jeste mentalitet i dijalekt.

U zavisnosti od toga koji prostor naseljavaju, stanovnici različitih delova Srbije imaju širok spektar nadimaka. Te nadimke zaradili su na osnovu svojih osobina, običaja, izraza, kao i svih ostalih stvari po kojima se razlikuju.

Postoje Srbi Ere, Čarapani, Lale, Grebići, Slaninari, Gedže, Gejaci, Džigerani, Meraklije i mnogi drugi. Takođe, Sremci stanovnike Mačvanskog okruga nazivaju Gejacima, a Vojvođani sve Srbe van njihove pokrajine – Srbijancima. Kosovci, iako sebe zovu tako, za druge su nekako postali Kosovari.

Na društvenoj mreži Fejsbuk pojavila se karta sa nadimcima stanovnika svih gradova i regija u kojima žive Srbi. Ova karta sigurno će vas nasmejati i bliže vas upoznati sa jezičkim bogatstvom i smislom za humor našeg naroda u raznim krajevima.loading...