ĐURIĆ REKAO DA BI VOLEO IZBORE, PA NASTAVIO O OPOZICIJI: “Ja ne znam da li se oni svi drogiraju”

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić izjavio je danas da bi za sve bilo dobro da bude vanrednih parlamentarnih izbora, jer "političko delovanje opozicije ulazi u novu fazu ludila".

Marko Đurić
Beta

Đurić je za televiziju Prva kazao da je kao član SNS trenutno bliži ideji da treba da bude izbora, ali da će konačan stav doneti predsednik stranke Aleksandar Vučić, Predsedništvo i Glavni odbor naprednjaka.

“Bilo bi dobro za nas da imamo izbore, jer političko delovanje opozicije ulazi u novu fazu ludila. Njihov politički program obeležava nasilje, (Dragan) Đilas vređa, preti i psuje pripadnike jednog omladinskog saveza”, rekao je Djurić i dodao da je ponašanje opozicije “srozalo kvalitet političkog delovanja”.

Povodom tvita u kojem je glumac Sergej Trifunović napisao: “Hahaha genijalno. Predsednik Adolf Hitler, održaće u Davosu predavanje na temu: ‘Trpeljivost prema manjinama'”, Đurić je kazao da to što je Trifunović predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazvao Hitlerom “sramna uvreda” ne samo za predsednika, već i za sve građane Srbije.

“Ja ne znam da li se oni svi drogiraju”, rekao je Đurić i dodao da im se program sastoji od toga što se jedni zalažu da se televizija gađa jajima, drugi da se ne gađa, a da im je svima zajedničko da neće izbore.

Upitan šta će biti ako opozicija bude bojkotovala izbore, Đurić je rekao da će se o tome pričati kada dođe vreme, ali da će se naprednjaci boriti protiv nasilja i šovinizma i da nikome neće dozvoliti da zgazi postignute rezultate.