Veliki broj ljudi na Balkanu zbog kredita podignutih u bliskoj prošlosti živi u dužničkom ropstvu. Ekonomske turbulencije donose veliku neizvesnost zbog čega se klijenti sve teže nose sa isplatom rata i kamatama koje skaču u nebo.

 

Mnogi klijenti banaka su tokom poslednjih desetak godina izgubili zdravlje, nerve, a neki čak i svoj davno stečeni imetak, a samo pravi srećnici su uspeli da otplate kredit u celosti.

Jedan Dalmatinac je uspešno okončao poduhvat otplate kredita, a dan kada je uplatio poslednju ratu obeležio je urnebesnom fotografijom.

Nema sumnje da je ovom srećniku pao veliki teret sa pleća! On je doslovno rešio da kredit proglasi mrtvim, napravivši i nadgrobnu ploču u spomen ovoj “bankarskoj usluzi”.

Ploča je podignuta u blizini Makarske, a posebno je simpatična zbog slovne greške koju je autor napravio prilikom izrade.

Slika objavljena na Fejsbuk stranici “Dnevna doza prosječnog Dalmatinca” , a odmah je izazvala veliki broj komentara 

– Po mojoj procjeni, rič je o malom, poštenom i zahvalnom čoviku. Da sam bankar, odobrija bi mu novi kredit i to po izuzetno povoljnim uvjetima – napisao je jedan od pratilaca.

-Koji si ti sretnik! Samo ne znam jesi li ti vratio kredit ili je bog vratio? – potražio je savet jedan od korisnika.

-Mislim da ovoga više niko neće nagovorit da digne kredit – zaključak je fanova stranice.