DVA STRAŠNA UDESA U NOVOM SADU: Trudnica ispala iz kola, srušene su dve bandere, razlupani automobili!

U Novom Sadu sinoć su se dogodile dve teške saobraćajne nezgode tokom kojih je jedna trudnica ispala iz kola, srušene su dve bandere, razlupani automobili, a na sreću u tim nezgodama nije bilo teže povređenih.

Hronika
Dnevno.rs

Prva saobraćajka dogodila se oko 20 časova u naselju Klisa kada je jedan maloletnik, koji prema nezvaničnim informacijama ima probnu dozvolu, naleteo na “pežo 206” u kome je bila trudnica. Ona je od siline udara ispala iz automobila i završila u obližnjem jarku!

Prema prvim nezvaničnim informacijama, maloletni vozač se “mercedesom” kretao brzinom većom od 100 km/h Ulicom Otokara Keršovanija, te je na raskrsnici sa Zadružnom ulicom naleteo na automobil u kome je bila trudnica, a zatim se zakucao u parkirani “alfa romeo” i obližnju banderu.

Kako je rekla portparolka Hitne pomoći dr Ivana Ramović, trudnica je u svesnom stanju prevežena u Urgentni centar kao i vozač automobila iz kog je ispala.

Naše ekipe na mestu nesreće zatekli su trudnicu (35) sa kontuzionim povredama glave, kolena i potkolenice kao i muškarca (31) sa prelomom šake i kontuzionom povredom kuka. Oboje su prebačeni u Urgentni centar na dalju dijagnostiku – rekao je dr Ramović.

Portparol Kliničkog centra Vojvodine Siniša Knežević kaže da su žena i muškarac primljeni na Odeljenje hirurgije Urgentnog centra gde im je posle dijagnostike ukazana pomoć i oboje su pušteni na kućno lečenje sa lakšim telesnim povredama.

Maloletnik i njegova dva saputnika nisu povređeni, a očevici kažu da pukom srećom niko nije nastradao tokom ovog incidenta jer su se delovi automobila na kojima je pričinjena gotovo totalna šteta razleteli po putu desetinama metara u okolini.

Drugi incident dogodio se oko ponoći u Futogu u Ulici Boška Buhe kada je automobil kojim je upravljala žena srednjih godina iz za sada nepoznatih razloga sleteo sa puta i udario u banderu, a zatim u zid obližnje kuće.

– Lekari su na licu mesta pružili prvu pomoć povređenoj ženi (33) i devojčici (8) koje su imale lakše telesne povrede u predelu glave. Za svaki slučaj žena je prebačena u Urgentni centar na Odeljenje hirurgije, a devojčica u Dečiju bolnicu radi dalje dijagnostike – rekla je portparolka Hitne pomoći za “Blic”.

Obe su nakon ukazane pomoći puštene na kućno lečenje sa lakšim telesnim povredama.

Nakon ove saobraćajke u kojoj je pričinjena velika materijalna šteta deo Futoga ostao je bez struje zbog srušene bandere.