Okupljanje građana na desetom protestu "Protiv diktature", zbog nezadovoljstva rezultatima predsedničkih izbora počelo je oko 18.00 ispred Narodne skupštine.

 

Okupljeni, među kojima ima najviše mladih ljudi, ali i starijih građana i ljudi sa decom, nose državne zastave, nalepnice “Protiv nenormalnosti”, “Pu’ko je” i “Drugi krug”, nose transparente “Dvadesete gazim, posao ne nalazim”, “Padni mi na grudi Nebojša”, “Narod gladu, elita se raduje”, “Sija ko korupcija”, “Mi smo klinci koji su se samoorganizovali u vreme poplava”, “Protiv terora vlasti”, “NATO out of Serbia now”, “Obrazovanje za sve”, “Nismo huligani, mi smo vaša deca” i zvižde pištaljakama. 

Na čelu kolone je veliki transparent na kome piše “Fer slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, zaštita i poboljšanje radnih prava”, što su ujedno i njihovi zahtevi.

Na protest je ponovo došla grupa sa Hemijskog fakulteta u belim mantilima.

Pronašli smo takozvane “veterane beogradskih ulica” pročitajte šta su poručili studentima koji danas, dvadesetak godina kasnije, prate njihove stope KLIKOM OVDE.

Organizatori protesta i dalje nisu poznati, a na skupovima studenata se niko zvanično ne obraća. Šta su zahtevi studenata možete saznati KLIKOM OVDE. 

Vladi je dat rok za ispunjenje tih zahteva, a to je 17. april.

Protesti “Protiv diktature” počeli su u ponedeljak, 3. aprila, dan posle izbora.