DVE AMPUTACIJE GA NISU SPASLE SMRTI: U brutalnom obračunu mafije nastradao Strahinja Stojanović

Nezvanično, najpre mu je amputirana jedna noga, a zatim i druga, nakon čega je, usled obilnog krvarenja i preminuo, tvrdi izvor.

policija
Pixabay.com

Strahinja Stojanović je preminuo usled povreda zadobijenih u eksploziji džipa na Novom Beogradu.

Prema rečima zaposlenih u MUP-u, Strahinja Stojanović ostao je bez nogu u eksploziji džipa na Novom Beogradu, i imao je teške povrede unutrašnjih organa.

Nezvanično, najpre mu je amputirana jedna noga, a zatim i druga, nakon čega je, usled obilnog krvarenja i preminuo, tvrdi izvor.

Sa njim u kolima, u trenutku eksplozije, bila je i kolumbijska državljanka (45), koja je živela sa njim u stanu u naselju Galenika.

Strahinja Stojanović dospeo je u žižu javnosti u avgustu prošle godine, kada je u zemunskom naselju Galenika eksplodirao automobil marke “audi” u kom je, u trenutku detonacije, bila bivša misica iz Španije Olat Bilbao Gonzales (21).

Iz zatvora u kom je bio zbog izazivanja opšte opasnosti izašao je u aprilu prošle godine, a u avgustu je ostao nepovređen u eksploziji “audija” jer jer se baš u tom trenutku vratio do stana po mobilni telefon. Nažalost prilikom eksplozije je teško povređena misica iz Španije, dok je Stojanović sticajem okolnosti prošao nepovređen.

Sve se dogodilo dve nedelje nakon ubistva poznatog beogradskog advokata Dragoslava Ognjanovića, te je u samom startu postalo sumnjivo da su ova dva slučaja povezana, budući da se, prema informacijama koje su se sada pojavile, Ognjanović i sam rekao da sumnja da ga Stojanović sa još jednim muškarcem kontinuirano prati.

Stojanovića je inače poznavao sa suđenja u slučaju ubistva brata Luke Bojovića, Nikole, gde se njegov mogući egzekutor pojavio u svojstvu svedoka.

Ovo nije bilo prvo Stojanovićevo pojavljivanje na sudu. On je hapšen nekoliko puta zbog teških krivičnih dela, a osuđivan je zbog prinude i oružja.

Pričalo se da je Strahinja u aprilu 2013. na Galenici ranio kuma, Miloša Vidakovića. Kao razlog se navodi Vidakovićeva žena.

Ono što je zanimljivo da Vidaković nije želeo ništa da otkrije policiji iako je znao ko ga je povredio. Sumnjalo se da je baš Stojanović naručio ubistvo svog kuma Vidakovića, koje se dogodilo pred 500 svedoka u Budvi 2013. godine.

To ubistvo priznao je Miloš Vojnović, ali je u optužnici kao nalogodavac bio naveden Branislav Šaranović. U optužnici je takođe navedeno da je Stojanovićev DNK nađen u stanu u Budvi u kome su se krili Miloš Delibašić i ostali optuženi za ubistvo.