Barbara je nestala pre dve godine, i od tada niko od zvaničnih institucija nije kontaktirao njene roditelje. Dve godine nemaju preciznu informaciju šta se desilo sa njihovim maloletnim detetom.

Mnogima su se obraćali za pomoć, obilazili institucije, negde su ih primali na razgovor, ali najčešće nisu, govoreći da ne mogu da im pomognu. Dobar deo policije koji i nisu radili na slučaju, pomagao je koliko može, ali pomoć ni informacije nisu stizale od tužilaštva koje je sada nadležno.

– Tužilac se čak nije udostojio ni da porazgovara sa neutešnim roditeljima – tvrde u saopštenju Centra za bezbednost, istrage i odbranu (DBA).

Za ove dve godine od Barbarinog nestanka pojavilo se dosta raznih informacija.

– Većinu smo proveravali uz pomoć policije koja nam je uvek izlazila u susret. Nažalost ni na jednoj od lokacija za koje smo dobijali dojave, nije bila Barbara. Postojale su indicije da je viđena u Mađarskoj, Rumuniji, Hrvatskoj… Obilazili smo lokacije sa policijama tih zemalja, ali nažalost, nije još uvek pronađena – nastavlja DBA.

Njena fotografija nalazi se i na žutoj poternici Interpola.

– U narednom periodu ćemo insistirati i od državnih institucija da se aktivnije uključe u slučaj nestanka Barbare Vitez, ali i svih onih koji su nestali i još uvek nisu pronađeni. Zatražićemo i da roditelji budu primljeni na razgovor sa predsednikom i ministrima policije i pravde – stoji u saopštenju i dodaje se da iako još uvek ne znaju gde je Barbara, jedno sigurno znaju – Barbara nije u Tisi.

Podsećamo, Barbara Vitez nestala je 25. novembra oko 22 časa, kad se vraćala s rođendana u Senti. Navodno, prelazeći most na Tisi kod Sente, tokom opasne dečje igre, popela se na stub mosta i upala u reku.

Potraga za njom je dugo trajala, ali bezuspešno, telo nikada nije pronađeno. Roditelji od tada vode mukotrpnu potragu za njom, tvrdeći da je njihova ćerka oteta, maltretirana i zlostavljana, te da se sada nalazi u Mađarskoj.loading...