DVE NAJVAŽNIJE MERE DO SAD: Krizni štab razmatra OVO – čeka nas POPUŠTANJE ili POOŠTRAVANJE?

"Mi se pripremamo za dan posle", poručuje zamenik gradonačelnika Beograda.

Pixabay.com/Kolaž

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas u Jutarnjem programu TV Prve da odluku o ceni PCR testa na korona virus donosi Vlada Srbije i da je na poslednjoj sednici doneta odluka da se izjednači cena za domaće i strane državljane, kako bi se pomoglo turizmu, a posebno u Beogradu.

Za jednu porodicu je mnogo jeftinije da se vakciniše. To ništa ne košta – rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda je naveo da očekuje da se u narednom periodu donesu dve važne odluke, od kojih je jedna otvaranje zatvorenih delova restorana i druga koja se odnosi na organizovanje događaja. On je podsetio da je u Beogradu 40 odsto ljudi vakcinisano i da je broj novozaraženih prvi put pao ispod 700 još od početka februara.

Vesić je naveo i da očekuje da se usvoji protokol o organizovanju događaja, poput svadbi, seminara, festivala, koncerata i kongresa. Ističe da su kongresni turisti veoma značajni za Beograd zato što troše mnogo više para od turista koji dolaze samo da bi posetili neki grad.

Mi se pripremamo za dan posle i mi radimo na tome da što više turista dođe u Beograd – rekao je Vesić i dodao da se radi na vakcinaciji zaposlenih u beogradskim hotelima.

Zamenik gradonačelnika je naveo da očekuje da se usvoji kada će se šta otvoriti, jer onda tako, kako ističe, možemo da planiramo život.

Govoreći o ideji vakcinalnog turizma, Vesić navodi da je to dobra ideja, ali da prvo moramo da vakcinišemo sve naše državljane. Vesić je istakao da je procesom masovne imunizacije rebrendiran imidž Srbije u svetu.