Četvoro učesnika Banjalučkog polumaratona završilo je u bolnici posle trke, a dvoje su zbog pogoršanog zdravstvenog stanja hospitalizovani u Univerzitetskom kliničkom centru RS. Oni se se u indukovanoj komi i priključeni su na aparate za disanje.

 

Radi se o J. Š. (31) i M. G. (27) koji su u subotu oko 10.50 hospitalizovani zbog edema mozga.

– Sve dalje prognoze u vezi s njihovim zdravstvenim stanjem su preuranjene – navode u UKC RS, a prenose “Novosti”.

Druga dva učesnika polumaratona S. J. (47) i I. T. (35) primljeni su zbog simptoma toplotnog udara. Obojica su bili svesna i respiratorno stabilna.

– Trenutno zdravstveno stanje pacijenata S. J. i I. T. je stabilno te se zbog daljeg lečenja i praćenja prebačeni sa Klinike za intenzivnu medicinu na Kliniku za unutrašnje bolesti – saopšteno je iz UKC RS.

Banjalučki polumaraton završen je u subotu i na njemu je učestvovalo više hiljada trkača iz 40 zemalja. Celi vikend protekao je u znaku polumaratona i dobre zabave.

Pobednik polumaratona u muškoj konkurenciji je Mozes Kipruto Kibire iz Kenije (01:06:18), a u ženskoj njegova zemljakinja Kristin Morao Oiđo (01:12:53). Iza Kibirea su bili njegovi sunarodnici Benard Munide Mateka i Stenli Kipruto, koji je zauzeo treću poziciju.

U ženskoj konkurenciji drugo mesto zauzela je Bojana Bjeljac iz Hrvatske, a iza nje na treću poziciju plasirala se Teodora Simović iz Srbije.loading...