Džejn Ostin za sva vremena: Knjiga za SVE ROMANTIČNE DUŠE ovog sveta

Promo Vulkanu

Izabrana dela II, sjajno opremljeno jednotomno izdanje obuhvata tri izuzetno značajna dela engleske književnosti nastala iz pera čuvene autorke Džejn OstinMensfild parkNortengerska opatija i Pod tuđim uticajem. Prilikom objavljivanja Nortengerske opatije, brat Džejn Ostin je objavio i predgovor, u kom je otkrio identitet svoje sestre, jer je prethodno pisala pod pseudonimomA Lady.

Prava poslastica za sve ljubitelje klasika, drugi tom Izabranih dela Džejn Ostin otkriva unutrašnje borbe likova, njihove različite životne puteve i želju za ostvarenjem. U svim borbama prepoznaćete iskrene emocije koje prožimaju stranice knjige. Autorka na izvanredan način ukazuje koliko su bili važni statusni simboli i ugled u društvu, i koliki je njihov uticaj na suđene i nesuđene životne izbore glavnih junaka.

Autorka Džejn Ostin rođena je u Stiventonu, za koji je ostala vezana čitav život. Imala je šestoricu braće i stariju sestru Kasandru, s kojom je bila vrlo bliska. Natprosečno obrazovana za to vreme, Džejn se rano posvetila pisanju.

Njeni najpoznatiji romani i danas su izuzetno popularni i imali su nekoliko ekranizacija kao filmovi i serije. Vulkan izdavaštvo prethodno je objavilo prvi deoIzabranih dela, kako bi svi ljubitelji klasika na jednom mestu uživali u vanvremenskim romanima kao što su Ema, Razum i osećajnost i Gordost i predrasude.