EKOLOŠKA AKCIJA: Uz poruku o prirodi Srbije sutra ćete dobiti poklon

Tašmajdanski park
Beta

U beogradskom parku Tašmajdan sutra će biti organizovana akcija "Plavo zeleni Beograd" čiji je cilj buđenje svesti o značaju očuvanja predela i zdravih stilova života, kao i promocija internet portala i android platforme "Plavo zelena mapa Srbije".

 

Svako ko bude imao pisanu poruku o prirodi Srbije dobiće na poklon sadnicu po svom izboru, a od volontera i potrebne savete kako da zasadi i održava biljku, najavili su organizatori iz Centra za unapređenje životne sredine.

Sutra će biti podeljeno 150 sadnica, koje je obezbedio Šumarski fakultet.

Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa platformom “Plavo zelena mapa Srbije” koja se sastoji iz internet portala i android aplikacije, u okviru koje su predstavljene lokacije u Beogradu i Vojvodini, poput zaštićenih područja, urbanih zelenih bisera i Telenor internet parkova.

Ta besplatna aplikacija dostupna je na srpskom i engleskom jeziku.

Za svaku predstavljenu lokaciju se mogu pogledati fotografije i dobiti informacije o zanimljivostima, aktivnostima za posetioce, ugostiteljskoj ponudi, ali i uputstvima kako stići na izabranu destinaciju.

Pretraživanje android aplikacije je olakšano i moguće je pregledati željene lokacije putem mape, prema udaljenosti i kroz upotrebu “proširene stvarnosti”.

Program “Plavo zelena mapa Srbije” se realizuje uz pomoć Telenor fondacije, Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda i podršku Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Turističke organizacije Beograda.

Više informacija o platformi “Plavo-zelena mapa Srbije” se može naći na www.bgmap.rs.loading...