EKOLOŠKI INCIDENT NA CRNOGORSKOM PRIMORJU: Fekalije plivaju u moru u OMILJENOM LETOVALIŠTU SRBA

Velike količine fekalija izlivaju se u more u Bečićima kod Budve, zbog kvara na postrojenju za tretman otpadnih voda kojim upravlja nemačka kompanija WTE.

plaža
foter.com/Tobyotter

Zbog kvara je došlo do izlivanja fekalija ispred hotela Iberostaro Belvi i Montenegro. Kvar se dogodio u noći između nedelje i ponedeljka i još nije rešen.

– Dobili smo obećanje iz WTE-a da će  problem biti rešen vrlo brzo. Situaciju otežava velika količina kiše koja je u nekoliko navrata pala u toku dana – kazao je predsednik opštine Budva Marko Carević za Pobjedu.

On je naveo da je lokalna uprava odmah po saznanju da je nastao problem agažovala ekipe iz Komunalnog i Vovovoda, ali da opština ne može da reši problem.

– To su specijalne pumpe koje zahtevaju rad stručnjaka. Niko ne može brzo i efikasno da reaguje kao oni koju upravljaju postojenjem i celim sistemom – objasnio je Carević.

Postrojenje za tretman otpadnih voda pušteno je u rad u julu 2014. godine, a prema ugovoru investicija je vredna 58,6 miliona eura. Opština će, odnosno DOO Otpadne vode Budva koje je osnovano u maju, preuzeti upravljanje nad postrojenjem 31. marta naredne godine.

Carević kaže da ovaj dogadjaj, izlivanje fekalija, ukazuje da postoji sistemski problem, odnosno da radovi nisu izvedeni kvalitetno.loading...