EKSCENTRIČNI MILIONER: Tvitovao pa oborio vrednost SOPSTVENE KOMPANIJE za 14 milijardi dolara

Osnivač kompanije “Tesla” Ilon Mask jednostavno je “izbrisao” 14 milijardi dolara njene vrednosti, pošto je na "Tviteru" objavio da je cena akcija kompanije previsoka.

Ilon Mask
Wikipedia/ Heisenberg Media

Tvitovanje Ilona Maska takođe je smanjilo tri milijarde dolara njegovog udela u “Tesli”, nakon što su se investitori povukli iz kompanije. 

“Cena Teslinih akcija je prema mom mišljenju previsoka”, napisao je u jednom od nekoliko tvitova, među kojima su i oni u kojima najavljuje da će prodati svoj “kompletan fizički” imetak.

“Tesline” akcije pale su za gotovo 12 odsto posle Maskovih tvitova.

Na Tviteru je takođe objavio i da je “njegova devojka ljuta na njega, da treba osloboditi Ameriku, poziva da se ljudima vrati sloboda”…

Milijarder je negirao da je tvitovanjem o ceni akcija želeo da se našali, piše Vol Strit džornal.

“Tesline” akcije su se “oporavile” kasnije tokom dana, i dostigle 701,32 dolara po akciji, što je na kraju ipak bio pad od 7,17 odsto.

U kompaniji su ostali nedostupni za komentar.

Cena “Teslinih” akcija inače je porasla ove godine, podižući vrednost proizvođača električnih automobila na blizu 100 milijardi dolara.

Maskovi komentari na društvenim mrežama zadaju glavobolje investitorima i utiču na cene deonica, a ovo nije prvi put da se milijarder “šali” na ovaj način.

Zbog jednog tvita iz 2018. godine o budućnosti “Tesle” na njujorškoj berzi, regulatorni organi izrekli su mu kaznu od 20 miliona dolara, posle čega se složio da sve naredne postove najpre pregledaju pravni zastupnici.