EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO! Bivši radnici “HENDIJA” POKREĆU SVOJU FIRMU, evo detalja

Nekolicina mladih ljudi koji su pre tri meseca ostali bez svojih radnih mesta iznenadnim zatvaranjem "Handy" kompanije samoinicijativno otvaraju novi lanac šopova koji će se takođe baviti prodajom mobilnih telefona.

Printscreen

– Ideja je nastala brzo nakon zatvaranja i može se reći iz revolta jer niko od nas nije želeo da se pomiri sa činjenicom da smo nakon toliko godina ostali tek tako bez svojih radnih mesta. Preuzeli smo stvar u svoje ruke – navodi Darko Mojsić, bivši zaposleni “Handy“ kompanije.

Nova kompanija zvaće se “Vibes“ i za početak otvoriće se oko 30 prethodno zatvorenih šopova širom Srbije i zaposliti oko 100 ljudi. Mnogi bivši radnici “Handy-a” vratiće se konačno na svoja radna mesta.

“Handy“ je do danas već 97 dana u blokadi sa dugom od 270 miliona dinara. Već krajem 2017. godine raskinuo je ugovor sa MTS-om i jedinu saradnju imao je sa Vip-om, da bi u junu bez ikakvog prethodnog upozorenja otpustio 700 radnika i zatvorio 200 šopova širom Srbije.

– Nova kompanija “Vibes“ krenuće sa radom kroz mesec dana, a poverenje im je dao i MTS koji će biti partner u prodaji – otkriva Mojsić, osnivač nove kompanije.loading...