HAOS u Kragujevcu: Dve eksplozije u magacinu punom mina!

pozar
twitter.com/DjolePCS

U Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu danas je oko 13 i 45 eksplodirao magacin A28 u kome je bila velika količina tromblonskih mina i drugih vrsta municije. Tokom gašenja požara koji je usledio nakon prve eksplozije dogodila se još jedna, u kojoj je povređeno najmanje 20 osoba.

 

Krov magacina urušio se od visoke temperature tokom gašenja požara, a strahuje se da je ispod ruševina krova zatrpano još ljudi. 

 

Povređeni su prebačeni u bolnicu.

Sva vatrogasna i vozila Hitne pomoći upućena na mesto eksplozije. 

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Aleksandar Kličković rekao je da su u Tehničko-remontni zavod poslali svih pet vozila Hitne pomoći i da se dodatno pozivaju u pomoć i medicinski radnici od kuće.

 
U dežurnoj službi Vatrogasno-spasilačke brigade u Kragujevcu rečeno je da su na mesto dogadjaja poslata sva raspoloživa vozila iz tog grada, odnosno šest vatrogasnih i jedno terensko vozilo, sa 19 vatrogasaca.

Kako javlja RTS, u celom gradu su se zatresli prozori, a četrdeset vatrogasaca, pripadnika vojske i zaposlenih Tehničko-remontnog zavoda gase požar.

Ministar odbrane Zoran Đorđević rekao je novinarima u Beogradu da je gašenje požara u toku i da će više informacija biti poznato kasnije.

 
Eksplozivna sredstva u magacinu bila su pripremljena za rasklapanje i uništenje.

Do eksplozije je došlo u pogonu za delaboraciju.