Emir Kusturica nakon udesa: Nestručnost putara nas je mogla KOŠTATI GLAVE!

Kusturica
Wikipedia/Festival Internacional de Cine en Guadalajara

Reditelj Emir Kusturica izjavio je da će njegovi advokati "preduzeti nešto" povodom loše signalizacije na Ibarskoj magistrali koja je, kako kaže, mogla njega i njegovog vozača da košta glave.

 

Kusturica i njegov vozač imali su udes sinoć oko 23 časa, na putu Ljig-Beograd, u kojoj je on prošao bez težih povreda, a njegova osnovna zamerka je to što ulazak u “lakat” krivinu nije obeležen na adekvatan način.

Moj vozač je povređen i hospitalizovan, ja sam ugruvan i osećam se tako da sam već nastavio da radim –  naveo je Kusturica.

Ne zna, kazao je, kako se osećaju stručnjaci koji su izveli takav građevinski “poduhvat” na Ibarskoj magistrali.

To što su uradili u najmanju ruku je bahato, nestručno i pogubno, jer saobraćajnom signalizacijom, novouspostavljenu “lakat” krivinu najavili su znakom koji se nalazi u samoj krivini, rekao je Kusturica, prenosi portal Iskra.

To je, prema rečima slavnog reditelja, trebalo signalizirati bar 200 metara pre izmenjene trase puta, a ne na samom početku izmenjene trase.

Moji advokati će preduzeti nešto, ne samo da bi se sankcionisala nestručnost koja je mog vozača i mene mogla koštati glave, nego će, nadam se, otkloniti neshvatljive propuste i sprečiti moguće nove nesreće – dodao je.

Nesreća se, inače, dogodila na deonici puta Ljig-Beograd, u blizini gradilišta nadvožnjaka Koridora 11. Vozilo marke “mercedes”, kojim je upravljao Vićentije Savić iz Užica, jedan od najtrofejnijih vozača auto-sporta Srbije i bivše Jugoslavije, izletelo je iz krivine, dvadesetak metara se kretalo podlogom od nasutog kamena i zemlje, da bi, nakon nekoliko metara „leta“ kroz vazduh, udarilo direktno u zemljani bedem, piše Iskra.

Putari na mestu nesreće, pak, tvrde da je signalizacija propisno postavljena i da saobraćajna policija nije imala primedbi.

Vićentije Savić danas je prevežen u užičku bolnicu, gde će nastaviti lečenje, a Emir Kusturica je oko podneva “nastavio radni dan” i već sutra putuje u Moskvu.