EPIDEMIJA NE JENJAVA: Grad u Srbiji koji je već nedeljama ŽARIŠTE KORONE

Raste broj i zaraženih i pregleda u kovid ambulanti u Vranju, kao i u drugim opštinama Pčinjskog okruga.

Wikipedia/Wlodzimierz

U kovid bolnicama u je smešteno oko 200 pacijenata, a četvrtina je na kiseoničkoj potpori. Planira se u Zdravstvenom centru otvaranje i pete kovid bolnice na nekom odeljenju ili poljske bolnice.

“Naši pacijenti su uglavnom sa bronho pneumonijama, 194 pacijenata je ima. Na kiseoniku je 46, a najteže slučajeve upućujemo prema Klinikom centru Niš”, istakla je dr Ljiljana Antić, direktorka ZC u Vranju.

Prema njenim rečima, nema potrebe za otvaranje još neke kovid ambulante.

“Maksimalni broj pacijenata u subotu je bio 330, juče je bio 271 pacijent. Prvih pregleda je bilo 117 juče. Malo smo se i bolje organizovali. Napravili smo još jednu laboratoriju. Imamo dve laboratorije. A nadamo se da ćemo sutra dobiti pokretni rendgen aparat koji će nam omogućiti da kontrolne radiološke preglede radimo u kovid bolnici, da rasteretimo kovid ambulantu u kojoj ima i preko 200 radioloških pregleda”, istakla je Antićeva.

Pomoć je potrebna i u Vranju i Surdulici gde je prepuna bolnica. Pomoć prikupljaju Vranjanci i ljudi iz dijaspore. To organizuje Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost i Odbor za ljudska prava

Odazvalo se akciji oko 150 Vranjanaca i firmi, i ta pomoć će u petak biti podeljena.loading...