EPIDEMIOLOŠKA SLIKA SVE GORA: Novozaraženih ponovo preko 4 HILJADE – stižu nove mere?

Epidemijska slika u Srbiji je sve lošija. Bolnice su pune i sve je više obolelih sa teškom kliničkom slikom.

Pixabay

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je od posledica zaraze koronavirusom preminulo 17 osoba. Od testiranih 13.596 uzoraka, na koronavirus je pozitivan 4.091. Na respiratoru je 176 pacijenata.

Medicinski deo Kriznog štaba insistira na još strožim merama, a da li će tako i biti znaće se sutra posle sednice Kriznog štaba.

Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović izjavio je da će, s obzirom na to da je priliv pacijenata u bolnice veliki, biti angažovani dodatni kapaciteti u kovid bolnicama – KBC “Dr Dragiša Mišović”, “Zemun” i VMC Karaburma.

Takođe, biće maksimalno angažovani i kapaciteti u kovid bolnici u Kruševcu, jer je Batajnica već dovoljno preopterećena i pri kraju je projektovanih kapaciteta, rekao je Stevanović nakon sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica.

Srbija je i dalje među vodećim zemljama po stopi vakcinacije. Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je na Institut “Torlak” danas stigla redovna isporuka “Fajzerovih” vakcina.

Na “Torlak” je stiglo 28.080 doza “Fajzer” vakcina protiv koronavirusa.

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da je odluka da srednjoškolci pređu na onlajn nastavu od 8. do 12. marta jedna od mera koja treba da pomogne da se spreči dalje širenje koronavirusa.

Ružić je, gostujući na TV Prva, rekao da je plan da do petka nastava bude onlajn u srednjim školama, a za kasnije će se videti, jer će u toku sedmice biti održane dve sednice Kriznog štaba.