EPILOG TUČE U VELIKOJ KLADUŠI: Zbog napada na policiju migrante deportuju iz BiH (VIDEO)

Šest migranata će biti deportovano iz Bosne i Hercegovine zbog izazivanja tuče u prihvatnom centru "Miral" u Velikoj Kladuši.

printscreen/youtube.com/tvk3

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) Nermin Kljajić potvdio je da je šest migranata predato Službi za poslove sa strancima BiH radi postupka deportacije.

– To nisu jedine osobe koje ćemo deportovati, jer još pratimo situaciju i prikupljamo informacije. U međusobnoj tuči u i oko privremenog centra učestvovalo je sigurno stotinak migranata – naveo je Kljajić.

On je dodao da je trenutno situacija pod kontrolom, iako je pedesetak migranata još uvek van kampa i kriju se po napuštenim objektima.

Kod prihvatnog centra su raspoređeni i pripadnici Jedinice za podršku MUP-a USK.

U međusobnim fizičkim sukobima migranata smeštenih u kampu “Miral” i u napadu na policiju lakše su povredjena tri policajca i deset migranata.

– Oštećeno je i jedno policijsko vozilo, a uhapšeno je 20 stranih državljana – naveo je Kljajić.

Napadu na policiju prethodili su međusobni fizički sukobi u prihvatnom centru i okolnim gradskim ulicama.

Iz MUP USK-a je saopšteno da je tridesetak migranata krenulo na pripadnike policije koji su pokušavali da spreče dalje međusobne sukobe migranata u kampu i staviti situaciju pod kontrolu.

– Policijski službenici su tom prilikom morali da ispale i hice upozorenja u vazduh, jer je na njih bacano kamenje i metalni predmeti – istakli su iz MUP USK-a.

U prihvatnom centru u Velikoj Kladuši trenutno boravi više od 600 migranata i izbeglica, a ovo je drugi incident u samo nekoliko dana.

Kantonalni ministar unutrašnjih poslova Nermin Kljajić ponovio je da policija ovog kantona nema mogućnost da kontroliše situaciju na nekoliko lokacija u Bihaću, Cazinu i Velikoj Kladuši.

On je rekao da svi migranti na području tog kantona treba da budu izmešteni na jednu lokaciju, koja bi bila pod potpunom kontrolom Službe za poslove sa strancima BiH, medjunarodnih organizacija i policijskih agencija.