Epohalna odluka porote: Slavni komičar OSUĐEN ZA DROGIRANJE I SILOVANJE žene, provešće ostatak života U ZATVORU

Bil Kozbi
Beta

Američki komičar i glumac Bil Kozbi osuđen je danas za drogiranje i napastvovanje jedne žene, čime je zaokružen pad čoveka koji je nekada rušio rasne barijere u Holivudu.

 

Kozbi (80) bi mogao da provede ostatak života u zatvoru pošto je porota presudila da je 2004. seksualno napastvovao Andreu Konstend u svojoj kući u Filadelfiji. Komičar je tvrdio da je odnos bio uz obostranu saglasnost.

Nekoliko trenutaka po izricanju presude Kozbi je burno reagovao na tužioca Kevina Stila kada je on zatražio da komičar odmah bude smešten u zatvor jer bi mogao da pobegne. Sudija je odlučio da Kozbi može da ostane na slobodi uz kauciju, dok čeka izricanje kazne.

Pošto je Konstend podnela tužbu, više od 60 žena optužilo je Kozbija da ih je drogirao i napastvovao tokom pet decenija, ali je ovo jedini slučaj u kojem je podignuta optužnica.

Konstend (45), bivša radnica u upravi košarkaške sekcije Univerziteta Templ, svedočila je da ju je Kozbi paralisao s tri plave pilule koje je nazvao “njenim prijateljima” i potom ušao u nju prstima dok je ona ležala nepomična, bez mogućnosti da pruži otpor ili da kaže ne.

Po izricanju osuđujuće presude u sudnici je bilo burnih emotivnih reakcija, a neke od žena koje su optužile Kozbija su jecale i plakale.

Presuda je doneta posle dvonedeljnog ponovljenog suđenja tokom kojeg je još pet žena svedočilo da je Kozbi i njih drogirao i napastvovao.

Porota je donela odluku posle 14 časova rasprave. Prvo suđenje Kozbiju završeno je u junu bez presude, pošto porotnici nisu uspeli da donesu jednoglasnu odluku, posle više od 52 sata diskusije.

Kozbi bi za svaku od tri tačke optužnice mogao da dobije po 10 godina zatvora.loading...