ERDOGAN OŠTRIJI NEGO IKADA: Predsednik Turske označio IZRAEL “terorističkom državom, UBICOM DECE”

Redžep Tajip Erdogan
Beta

Palestinci nameravaju da proglase istočni Jeruslim za glavni grad svoje buduće nezavisne države.

 

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan označio je danas Izrael terorističkom državom, koja ubija decu, dodavši da će se boriti svim sredstvima protiv priznanja SAD da je Jerusalim glavni grad jevrejske države.

Palestina je nevina žrtva, a što se tiče Izraela to je teroristička država, da teroristička. Nećemo prepustiti Jerusalim na milost države koja ubija decu – rekao je Erdogan.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu optužio je prethodno Evropu za licmerje zbog osuda odluke predsednika SAD Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao prestonicu Izraela.

Netanjahu je pre polaska u Pariz prošle noći rekao da poštuje Evropu, ali nije spreman da prihvati njene duple standarde.

Ima glasova ( iz Evrope ) s osudom istorijskog saopštenja predsednika Tramp, ali ja nisam čuo nikakvu osudu raketne vatre na Izrael ili užasnog huškanja protiv naše zemlje – rekao je Netanjahu.

Nekoliko raketa ispaljeno je od četvrtka iz pojasa Gaze na Izrael, neke su pale na palestinsku teritoriju, neke su presretnute i jedna je pogodila grad Sderot na jugu Izraela, ali nije bilo žrtava.

Na palestinskoj strani poginula su četvorica Palestinaca u izraelskim vazdušnim udarima i sukobima s izraelskim bezbednosnim snagama.