ERDOGAN U DONJEM VEŠU SA GOLOM ŽENOM: Turski predsednik pobesneo zbog naslovnice francuskih novina (FOTO)

Visoki turski zvaničnici osudili su karikaturu predsednika Redžepa Tajipa Erdogana u francuskom satiričnom listu "Šarli ebdo". Ocenili su da se time šire "kulturni rasizam i mržnja".

printscreen

Turski bes zbog karikature dolio je ulje na vatru na sukob između Turske i Francuske zbog karikatura proroka Muhameda koji je izbio nakon što je odrubljena glava profesoru koji je studentima u Francuskoj pokazao karikature.

“Snažno osuđujemo objavu koja se tiče našeg predsednika u francuskom magazinu koji nema poštovanja ni za jednu religiju, svetinju i vrednost”, rekao je portparol predsednika Ibrahim Kalin.

View this post on Instagram

#کاریکاتور جدید #شارلی_ابدو #Charlie_Hebdo اردوغان #Erdoğan https://www.instagram.com/p/CG5QLwsJW-t/?igshid=1aq7d1puww40w

A post shared by harf e hagh (@2harfe_hagh) on

Karikatura na naslovnoj strani “Šarli ebdoa” pokazuje Erdogana koji sedi u beloj majici i donjem vešu. On drži piće u konzervi a kraj njega je žena koja nosi hidžab.

Turski predsednik je prethodno oštro kritikovao francuskog kolegu Emanuela Makrona, navodeći da mu je potrebna provera mentalnog zdravlja.

U ponedeljak je pozvao na bojkot francuskih proizvoda.