ERDOGANOV TELOHRANITELJ IZVRŠIO SAMOUBISTVO: Ostavio POTRESNU PORUKU upućenu šefovima

Policajac Mehmet Ali Bulut, stacioniran u Upravi za predsedničku zaštitu, otkriven je u utorak mrtav u svom stanu, u onome što je okarakterisano kao samoubistvo, izvestili su turski mediji.

printscreen

Kolege policajca Mehmeta Ali Buluta otkrile su njegovo telo kada su otišli ​​u njegov stan da ga provere nakon što se nije pojavio na poslu, a telefon mu je bio isključen.

On je ostavio oproštajno pismo u kojem je otkrio da je trpeo maltretiranje od nadređenih.

– Izgleda da jedino dobro umete da vređate svoje osoblje, pretite mu, otpuštate ga, ponižavate i pretvarate ih na kraju u lažove. Svaki čovek ima svoj ponos i nisam mogao da trpim te reči – napisao je Bulut.

Predsednikov telohranitelj citirao je dve osobe sa inicijalima C.B. i A.O., kojima je poručio: “Voleo bih da ste se dobro ponašali prema svojim zaposlenima i pitali ih kako su.”

Žrtva je takođe rekla da ne želi da mu nadređeni prisustvuje sahrani, osim jednog šefa policije.

Zamenik predsednika opozicione Republikanske narodne partije (CHP) Murat Bakan podneo je parlamentarni upit ministru unutrašnjih poslova Sulejmanu Sojluu da odgovori na pitanje koliko je policajaca izvršilo samoubistvo. Bakan je pomenuo još dvojicu policajaca, Halila Akaia i Etem Damdeviren, koji su izvršili samoubistvo u januaru, odnosno martu.

– Ova deca u najboljem periodu svog života žele da postanu policajci, a zatim izvrše samoubistvo. Šta ih dovodi do toga da odustanu od sopstvenog života? – upitao je zamenik obraćajući se Sojluu.

Bakan je rekao da su se u svim slučajevima policijskih samoubistava koja su do danas postala javna, policajci žalili na uznemiravanje nadređenih i pitali da li su istražena imena koja su policajci citirali u svojim samoubilačkim beleškama.