EUROPOL OBJAVIO SLIKU I LIČNE PODATKE: Ivica Todorić na listi najtraženijih begunaca!

Ivica Todorić
print screen/youtube.com/Dalicom TV

Osnivač posrnulog hrvatskog koncerna Agrokor, Ivica Todorić našao se na Europolovoj listi najtaženijih begunaca.

 

Na stranicama Europola uz Todorićevu sliku i lične podatke, navedeno je da se traži zbog korupcije, prevare i falsifikovanja dokumenata.

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu izdalo je nedavno za Todorićem evropski nalog za hapšenje pošto mu je u sklopu istrage u slučaju Agrokor odredjen istražni zatvor.

Todorić redovno na svom blogu objavljuje reakcije na aktuelna dešavanja vezana uz Agrokor, ali se ne zna gde se tačno nalazi. Hrvatski mediji nagadjaju da je u Londonu ili u Švajcarskoj.

Po raspisivanju poternice Todorić je putem bloga najavio da će se vratiti u Hrvatsku kada završi prikupljanje relevantnih dokaza da bi se “suprotstavio zajedničkom zločinačkom poduhvatu dela političkih elita i njihovih pomoćnika koji se sakrivaju iza institucija države”.

Istragom u slučaju Agrokor obvaćeno je 15 osoba, uglavnom bivših članova upravnog ili nadzornog odbora koncerna, kao i dvoje zaposlenih u revizorskoj kući Bejker Tili (Baker Tilly) koja je radila revizorske izveštaje za Agrokor.

Medju osumnjičenima su i Todorićevi sinovi, Ivan i Ante. Sumnje se da su zajedno s ostalim osumnjičenima ocu omogućili pribavljanje više od 1,14 milijardi kuna protivpravne dobiti.

Istražni sudija je jedino Ivici Todoriću odredio istražni zatvor, dok je ostalima omogućio da se brane sa slobode.