Evo kako bi izgledali udžbenici da ih prave đaci koji iz njih uče

Udžbenik
Promo

Đaci osnovnih škola „Vuk Karadžić“, „Stari grad“, „Skadarlija“, „Mihajlo Petrović Alas“ i „Braće Baruh“, njih 160, prijavilo se na konkurs za najbolji dečji udžbenik pod nazivom „Starogradski udžbenici“.

 

Na konkurs je stiglo više od 10 udžbenika, neke su pravili pojedinci, grupe,  a neke celo odeljenje.  Deca su kreirala knjige iz kojih bi voleli da uče i pokazala svima kako zamišljaju svoje knjige iz srpskog, matematike, prirode i društva. Smislili su i priručnik za sport, knjigu o modi,  pitalice…

Najbolji će biti nagrađeni kompletom školskog pribora, a pobednike ćemo znati  5. juna kada je zakazana dodela nagrada, rekao je Petar Bojović, član žirija i veća opštine Stari grad, koja je podržala ovaj projekat.

On je dodao da će u žiriju biti i državni sekretar Ministarstva prosvete i nauke Zorana Lužanin i tinejdžerka Julija Lola Stanković.

Ministarstvo prosvete i nauke je podržalo ovaj projekat i pripremilo simbolične poklone za najbolje.

Projekat “Starogradski udžbenici” pokrenula je NVO “Inicijativa omladine Beograda” sa idejom da se čuje mišljenje učenika o udžbenicima I sazna iz kakvih knjiga bi đaci voleli da uče.loading...