Evo kako je Vučić odgovarao na PROVOKATIVNA PITANJA Jelene Karleuše i Nade Macure (VIDEO)

Aleksandar Vučić
Beta

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je sinoć u programu televizije 'Happy' na pitanja Nade Macure, Jelene Karleuše i štićenice sigurne kuće.

 

Slojevito sam se obukao i flašica vode je tu – rekao je Vučić.

Jelena Karleuša pitala je zašto je pozvana u emisiju, ako je poznato da se njeni pogledi na svet u svemu razlikuju od Vučićevih. 

– Mislim da srpska javnost zna da ja nisam na vašoj strani. U Nemačkoj sam govorila i o Angeli Merkel –  rekla je Karleuša Vučiću.

– Nisam siguran da je to tema koja je Angelu najviše zanimala. A, mene ovde svi kritikuju, samo neka kažu šta su uradili – rekao je Vučić.

Nada Macura je navela da je, za razliku od Karleuše, na Vučićevoj strani i pohvalila prmeijera.


JK i Nada Macura i Aleksandar Vucic svadja u… by zadkostellbokizadko

Mina Šakotić, žrtva porodičnog nasilja, rekla je da joj je Vučić nedavno obećao pomoć advokata, i zahvalila se premijeru na pomoći koja će sutra stići.

Vučić je rekao da niko ne sme da tuče žene i da će biti preduzete mere protiv nasilnika.

– Sve se smanjuje, sva krivična dela, ubistva, razbojništva, jedino raste broj slučajeva porodičnog nasilja ili sada žene lakše prijavljuju nasilje – rekao je Vučić.

 

Foto: Instagram/karleusastar

Karleuša, koja je za sebe rekla da je “zabranjena u skoro svim medijima”, pitala je premijera kako je moguće da novinari pišu laži pod okriljem slobode medija.

Nemam problem sa cenzurom, ne znam ko vas cenzuriše, ne pratim taj deo – odgovorio joj je Vučić.

Vučić je istakao da političari moraju da istrpe više kritike od ostalih.

Karleuša je rekla da ona sa Vučićem “deli prvo mesto po napadanosti u medijima” i pitala premijera kako su prošli svi reformatori u Srbiji.

Nema nijedan koji je izvukao živu glavu. Kroz sprsku istoriju, svi važni i veliki ljudi, od Karađorđa preko Miloša, koji je, po mom mišljenju, najveći srpski vođa… ubili smo njegovog naslednika kneza Mihaila, pa do kraljeva Milana i Aleksandra, koga smo ubili i bacili do terase, pa sve do 2003. godine i ubistva Đinđića… tek posle bi se setili koliko su ti ljudi značajni – rekao je Vučić.

Nada Macura pitala je premijera ko mu je bio uzor u političkom životu i da li je imao uzore među filozofima.

 

Foto: Youtube/Screenshot

Najviše volim Maksa Vebera i duh protestantskog kapitalizma. Njegovo delo ‘Politika kao poziv’ preporučujem svim mladim ljudima. Divim se protestantima, ja sam pravoslavac, ali od njih možemo mnogo da naučimo – rekao je Vučić.

Dodao je da su mu kao srednjoškolcu koji je hteo da postane advokat uzori bili advokati Toma Fila, Filota Fila i Veljko Guberina.

Od političara, učio sam od Miloševića, Draškovića, Šešelja mnogo više, učio sam i od Koštunice – rekao je Vučić.

Istakao je da je Slobodan Milošević bio ozbiljan državnik, ali da su se u njegovo vreme događala politička ubistva.

– Imaš obavezu kada si na čelu Srbije da se ne povodiš niskim strastima i da te one ne povuku, da nešto prećutiš. Milošević je morao da izračuna kolika je naša snaga a kolika je snaga drugih. Pitanje je da li smo platiili preveliku cenu da bi sačuvali svoju slobodu – rekao je Vučić.


JK. Nismo na istoj strani Premijeru Aleksandre… by zadkostellbokizadko

Na pitanje Jelene Karleuše “dokle će ljudima krčati creva”, Vučić je odgovorio da mnogima u Srbiji “krče creva, ali da više od njih kukaju oni kojima creva ne krče”.

Karleuša je rekla da je Albanija ispred Srbije po visini plata, a Vučić joj je uzvratio “‘ajte, molim vas, Albanija ispred nas”.

Vučić je Karleuši  i javnosti preneo da su povećane naplate poreza i akciza.

Pevačica je pohvalila Vučića jer je Parada ponosa održana bez incidenata.

– Nisam, kao vi, veliki pobornik Gej parade, ali posao države je da obezbedi da prođe mirno – rekao je Vučić.