EVO U ČEMU JE CAKA: Napokon otkrila tajnu kako je za SAMO tri godine uštedela za stan

U čemu je tajna?

Digitron Kalkulator Računanje
Pixabay.com

Šeri Hauvi (Cherie Howie) sve je oduševila svojim načinom štednje, a ovako mogu štedeti svi koji imaju dovoljno velika primanja da pokriju sve životne troškove.

Novozelanđanka Šeri Hauvi postala je pravi hit na internetu nakon što je podelila jednostavan trik kojim je u tri godine uštedela novac za novi stan, a svoj “recept” otkrila je u jednoj grupi na Facebooku, gde je mnoge oduševila svojim načinom štednje.

Ona je još 2015. godine kupila novi stan u Oklandu nakon što je za njega štedjela samo tri godine.

Moja majka naučila me je da ovako organizujem trošenje novca i nakon tri godine mogla sam da kupim stan – napisala je Šeri.

I, u čemu je tajna?

Šeri tvrdi kako je potrebno da novac koji zarađujete podelite na tri različita računaPrvi je račun za uobičajene troškove poput režija, kirije, prevoza, nedeljnog džeparca i sl. Na drugi račun treba da prebacite novac koji planirate da trošite za odlazak frizeru, kupovinu odeće i obuće, poklone, odlazak lekaru, dok na treći račun treba da odvojite novac koji želite da uštedite.

Ona kaže kako je jako bitno držati se ovih podela i ne trošiti više od planiranog.

Nemojte da budete u iskušenju da s drugog računa trošite novac za namirnice ili obrnuto, važno je da se pridržavate onoga što ste sami odredili – savetuje Šeri koja objašnjava kako na ovaj način ne treba nužno štedeti za stan, već za ono što određena osoba želi, poput putovanja, novog automobila…

Dakle, važno je “samo” da imate dovoljno velika primanja da možete da odvojite novac na tri različita računa.