Evo za kada je predviđena izgradnja POTPUNO NOVE PALILULSKE PIJACE

Pijaca
Dnevno.rs/Petar Marković

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je danas sa stanovnicima Palilule i najavio obnavljanje Palilulske pijace, koja je planirana za narednu godinu. O problemima građana razgovarali su i glavni urbanista Milutin Folić i šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandar Jovičić.

Gradonačelnik je tom prilikom poručio da je politika ove gradske vlasti da brine o svakom građaninu, a komunikacija sa njima je važna bez obzira da li žive u centru ili na obodu grada.

– Tu smo da svakodnevno rešavamo njihove probleme i da čujemo ideje i sugestije koje imaju. Želja nam je da život građana učinimo kvalitetnijim. Izgradnja potpuno nove Palilulske pijace, koja je veoma posećeno mesto u ovom delu grada, predviđena je za proleće 2017, a građani su danas mogli da vide idejno rešenje. Pijaca će izgledati sjajno i biće na ponos građana. Ona je jedna od četiri koje planiramo da obnovimo, a osim nje, radićemo i pijace na Senjaku, Kalenić i Bajlonijevu. Namera nam je da u centralnoj zoni gde se one nalaze više nemamo ove ružne tezge, rupe po asfaltiranim delovima, vodu koja se skuplja, već da budu uređene površine i da građani uživaju u kupovini kvalitetnih proizvoda – istakao je Mali.

 

Palilulska pijaca; Foto: Beoinfo

Menjamo Beograd, menjajući svaki njegov kvart, poručio je Mali.

Gradonačelnik je dodao da su građani ukazali i na brojne druge probleme, poput liftova, fasada, ulaza, parking mesta, zelenila, parkova. Na proleće kreće nova građevinska sezona i urediće se na desetine novih parkovskih površina, igrališta i parking prostora.

– Po površini Palilula je najveća opština u Beogradu, a mnogi delovi još uvek nemaju priključke na kanalizaciju i vodovod, niti asfaltirane ulice. To je neprihvatljivo i zato ćemo građanima tokom marta predstaviti precizan plan kada će se šta raditi i koliko će novca biti uloženo – kazao je Siniša Mali.

Uz podršku građana, ali i kritike i sugestije, svi ćemo biti bolji i gradićemo lepši Beograd, poručio je gradonačelnik.

 

Palilulska pijaca; Foto: Beoinfo

Aleksandar Jovičić je zahvalio gradonačelniku i njegovom timu što su svakog dana na terenu jer komunikacija sa građanima je na prvom mestu, a uloga izvršne vlasti i jeste da da odgovore na sva pitanja i iznese konkretne planove i rokove. On je podsetio da u Palilulsku pijacu petnaest godina nije uloženo ništa, ali da se veliki problemi tiču i toga što na svega nekoliko kilometara od centra ljudi nemaju elementarne uslove za život.

– Vlast radi, ulaže veliku energiju i želi da poboljšava uslove života ljudi. Mnogo je posla i mnogo je novca potrebno, ali zajedno sa građanima menjamo grad nabolje – istakao je Jovičić.