EVROVIZIJA SE NASTAVLJA! Evo ko će predstavljati Srbiju u Roterdamu sledeće godine (FOTO)

Nakon što je ovogodišnja Evrovizija otkazana, saopšteno je da će 65. takmičenje biti održano u roterdamskoh hali "Ahoy" od 18. do 22. maja. 2021. godine. Iz 41 zemlje već su stigle prijave, a iste zemlje koje su se prijavile ove godine svoje učešće su potvrdile i za 2021. godinu.

printscreen

Izvršni direktor ovog velikog takmičenja Martin Osterdahl poručuje da su spremni za nepredvidive okolnosti koje može da uzrokuje koronavirus.

Zahvalni smo na posvećenosti 41 zemlje, koje su nam pomogle da vratimo Pesmu Evrovizije 2021. godine. Imamo potpuno istu listu zemalja koje je trebalo da se takmiče 2020. godine i oduševljeni smo što će se svi vratiti sledeće godine. Zajedno sa našim emiterima domaćinima nastavljamo da razvijamo 4 različita scenarija i održavamo dijalog sa svim učesnicima. Tim NPO-a, NOS-a i AVROTROS-a naporno radi na tome da obezbedi da Pesma Evrovizije pruži uzbuđenje i inovacije za više od 180 miliona gledalaca, uprkos izazovnim okolnostima – izjavio je Martin.

Osim njega, oglasio se i izvršni producent Sietse Baker.

Fantastično je što iste zemlje koja su trebale da učestvuju ove godine i dalje žele da dođu u Holandiju u maju 2021. godine. To pokazuje njihovo poverenje u našu zemlju i u mogućnosti da sledeće godine organizuje uspešno Pesmu Evrovizije u Roterdamu, nakon otkazivanja ove godine. Postavili smo visoko lestvicu da bismo stvorili tri neverovatne emisije uživo za publiku od 180 miliona ljudi, čak i u ovim izazovnim vremenima. Da bismo to postigli, radimo na kompleksnom protokolu koji garantuje zdravlje zaposlenih, učesnika, medija i posetilaca što je više moguće – istakao je on.

I delegacija Srbije potvrdila je svoje učešće na 65. izboru za najbolju pesmu Evrope.

Našu zemlju u Roterdamu predstavljaće grupa “Hurricane”, koja je trebalo da učestvuje na ovogodišnjem takmičenju koje je otkazano zbog pandemije koronavirusa.

Ipak, nije potpuno jasno da li će devojke nastupati sa starom pesmom ili će na takmičenju biti otpevana nova kompozicija.loading...