DODIK PROGLASIO POBEDU: “Ivanića je koštala njegova KALKULANTSKA POLITIKA”

Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za srpskog člana Predsedništva BiH Milorad Dodik proglasio je pobedu.

milorad dodik
Beta

Dodik je rekao da je osvojio 70.500 glasova više od protivkandidata iz Saveza za pobede Mladena Ivanića. Prema njegovim rečima, na osnovu 85 odsto prebrojanih glasova osvojio on je osvojio 330.890 glasova, a Ivanić 260.197 glasova.

Dodik je rekao da je Ivanića koštala “njegova kalkulanstka politika” i da mu neće pomoći ni britanska ni američka ambasada. On je rekao da vodi i kandidatkinja SNSD-a za predsednika RS Željka Cvijanović, ali da će sačekati da budu prebrojani svi glasovi.

Naveo je da će u Predseništvu BiH voditi konstruktivnu politiku i da će u toj instituciji braniti interese RS.

Dodik je rekao da je već razgovarao s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da su razgovarali o budućoj saradnji.

Izborni štab PDP-a je ranije saopštio da se izmedju Dodika i Ivanića vodi “mrtva trka” i da treba sačekati dok se ne prebroje svi glasovi.

CIK BiH: Najviše glasova osvojili Dodik, Komšić i Džaferović

Prema prvim preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije BiH, na izborima za članove Predsedništva BiH pobedili su Šefik Džaferović, Željko Komšić i Milorad Dodik.

Na izborima za srpskog člana Predsedništva BiH kandidata SNDS-a Dodik, na osnovu 36,7 odsto obradjenih glasova, osvojio je 55,15 odsto glasova, a Mladen Ivanić iz Saveza za pobedu 41,98 odsto glasova.

U Federaciji na osnovu 48 odsto obradjenih glasova, Džaferović iz SDA je osvojio 38 posto glasova na izborima za bošnjačkog člana Predsedništva BiH, kandidat SDP-a Denis Bećirović 33,40 odsto, a kandidat SBB-a Fahrudin Radončić 12,35 odsto glasova.

Na izborima za hrvatskog člana Predsedništva kandidat DF-GS Komšić je osvojio 49,47 odsto, a kandidat HDZ-HNS Dragan Čović 38,66 odsto.